De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

‘Google voegt meer functies van Inbox toe aan Gmail’

Erwin Vogelaar
2 februari 2019, 18:37
2 min leestijd
‘Google voegt meer functies van Inbox toe aan Gmail’

Volgende maand stopt Google met de fijne e-mail-app Inbox. De handige experimentele functies uit de app komen waarschijnlijk nog dit jaar naar Gmail. Herinneringen, bundels en meer worden intern getest.

Lees verder na de advertentie.

Inbox-functies naar Gmail

Google stopt in maart met zijn fijne e-mail-app Inbox. Gebruikers worden aangeraden om voor die tijd over te stappen naar Gmail, Googles andere mail-app. Hoewel Gmail een fijn alternatief is, biedt de app lang niet alle functies die Inbox had. Google lijkt deze functies later dit jaar toch naar Gmail te brengen.

Inbox was Googles plek om nieuwe experimentele functies te testen. Dat zorgde voor moderne manier om met e-mails en herinneringen om te gaan. Gmail heeft enkele van deze functies ook al gekregen. Denk aan smart reply, waarbij reacties voor e-mails worden voorgesteld, maar ook de mogelijkheid om e-mails te snoozen.

inbox-functies

Toch missen er ook nog een aantal functies, zoals herinneringen en het bundelen van vergelijkbare e-mails. Een Reddit-gebruiker heeft een screenshot van Gmail gedeeld met deze functies ingebouwd. Het zou gaan om een interne testversie van de app.

De Reddit-gebruiker stelt dat Google deze nieuwe versie van Gmail onthult tijdens Google I/O 2019. Deze conferentie vindt plaats van 7 tot 9 mei. Tijdens deze dagen onthult het bedrijf vernieuwingen voor al zijn software, waaronder waarschijnlijk Android Q. Met deze versie van het besturingssysteem krijgen we onder andere waarschijnlijk eindelijk een echte donkere modus op onze smartphones.

Alternatieven voor Inbox

De kans is dus groot dat de nieuwe versie van Gmail niet klaar is voordat Inbox wordt stopgezet. Gmail heeft wel net een grote design-update gehad, waardoor de app er al meer als Inbox uit komt te zien.

Wil je de tijd tussen het stoppen van Inbox en het nieuwe Gmail overbruggen, dan zijn er enkele Google Inbox-alternatieven om onder andere ook je herinneringen bij te houden.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu