De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Een lofzang voor… Googles Inbox en zijn herinneringen

Redactie
11 september 2015, 19:30
2 min leestijd
Een lofzang voor… Googles Inbox en zijn herinneringen

Door Inbox, de vrij nieuwe e-mail-app van Google voor Gmail-gebruikers, is mijn leven beter georganiseerd. Voornamelijk dankzij  de mogelijkheid om herinneringen toe te voegen, waardoor mijn inbox een echte todo-lijst is geworden.

Lees verder na de advertentie.

Georganiseerd werken; dat is soms lastig voor ondergetekende. Ik zet al mijn afspraken netjes in Google Agenda,  voer al sinds enkele jaren een zero-inbox-beleid (enkel de e-mails in je inbox die je nog moet behandelen) en gebruik Google Keep om todo’s bij te houden. Toen kwam daar opeens Inbox by Gmail, dat het swipen van e-mails van Mailbox had afgekeken, maar alle data uit verschillende Google-diensten in één app bundelde. Handig! Direct een pakketje tracken of je boarding pass downloaden vanuit een e-mail.

Van  Inbox herinneringen tot snoozen

Een Inbox-herinnering  is  echter voor mij  de magische functie van de app. Ik gebruikte voor Inbox al een tijdje Mailbox, en vond het markeren van e-mails als todo’s een briljant concept. Zo veranderde mijn e-mailbox in een lijst met todo’s, dat heel overzichtelijk werkt.  Maar vaak zette ik andere todo’s weer in mijn agenda – de deadline van een artikel, iets meenemen of de was uit de wasmachine halen. Totdat ik de herinneringen van Inbox ontdekte: op een specifiek moment een ‘e-mail’ krijgen, maar dan met jouw todo. Zo blijven al je todo’s overzichtelijk in één app gebundeld.

Als er één functie is die ik veel gebruik, is het herinneringen op basis van locatie. Een herinnering voor op mijn werklocatie, dat ik nog iemand moet bellen of om half één een lunchmeeting heb. Een herinnering voor rond Utrecht Centraal, dat ik de nieuwe podcast van Reply All moet luisteren. En een herinnering voor thuis, dat ik de was in de wasmachine moet doen – om vervolgens een tweede herinnering in te stellen voor, je raadt het al.

Nu bestaat mijn Inbox uit alle taken van de dag. En de dag daarop komen weer nieuwe taken binnen, gesnoozed of gewoonweg echt nieuwe e-mails of herinneringen. Het werkt soepel en snel,  en ik vergeet steeds minder dingen. Hooguit iets in de supermarkt, maar dat staat dan weer niet in mijn gedeelde Wunderlist-boodschappenlijstje.  Nu nog wachten totdat Google Now eindelijk uitgebreide herinneringen in het Nederlands ondersteunt.

Download Inbox by Gmail in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu