Googles Inbox gaat e-mails voor je beantwoorden

Erwin Vogelaar
3 november 2015, 18:35
1 min leestijd
Googles Inbox gaat e-mails voor je beantwoorden

Googles e-mail-app Inbox zal binnenkort je e-mails lezen en voorstellen doen voor korte reacties. Deze Smart Reply-functie moet het makkelijker maken om e-mails te beantwoorden op een smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Inbox Smart Reply

De fijne e-mail-app Inbox zorgt ervoor dat je vlot e-mails kunt archiveren en herinneringen kunt toevoegen. De app combineert e-mails die bij elkaar horen in groepen en geeft binnenkort ook  advies over hoe je een e-mail kunt beantwoorden. Je krijgt elke keer drie opties, waarvan je er één kiest. Eventueel kun je ook nog extra informatie toevoegen.

Om tot goede voorstellen te komen, zal de app je mails gaan analyseren. Inbox zal daarnaast leren om een reactie te formuleren zoals je dat zelf zou doen. Dus als je de functie vaker gebruikt, zal het ook beter werken. De voorgestelde reacties zullen doorgaans tussen de drie en zes woorden lang zijn, maar Google beweert in die beperkte ruimte de nodige nuance aan te kunnen brengen. Zo zal de app een grap in de tekst kunnen herkennen en daar op reageren.

inbox smart reply

Later deze week zal Smart Reply beschikbaar zijn in de app met nog beperkte reactiekeuzes. Denk hierbij aan voorstellen als “Thanks” en “Sounds good”. De reacties worden echter steeds complexer, maar hoe dat er uit gaat zien weten we pas na een periode van gebruik. Het doet denken aan een toetsenbord als SwiftKey, dat kijkt naar je typgedrag en zo leert te voorspellen wat je volgende woord zal zijn. Of Inbox ook zo slim is om andere talen te leren is nog onduidelijk.

Download Inbox in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Inbox

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu