Inbrics M1, Android-slider met hardware-toetsenbord [CES]
Wouter Nijsen

Android-telefoons met een ingebouwd hardware QWERTY-toetsenbord zijn er niet erg veel. Naast de G1, die reeds uitgefaseerd is, is dat in Europa alleen de Motorola Milestone. Voor liefhebbers van Androids met zo’n hardware-toetsenbord is er goed nieuws, want er zijn gelukkig fabrikanten die aan een dergelijk toestel werken. Eén daarvan is Inbrics, die tijdens de CES de M1 presenteerden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Opvallend aan de M1 is dat de dikte van het toestel ondanks het uitschuifbare toetsenbord slechts iets meer is dan 1 cm. De Inbrics M1 beschikt over een 3,7 Inch WVGA AMOLED scherm, 3G, Wi-Fi een 3 megapixel camera en 16GB geheugen. De aanwezige Samsung-processor werkt op een snelheid van 800MHz. Helaas draait de M1 nog op Android 1.5, maar als het toestel in maart op de markt komt zal er een update naar 2.0 beschikbaar zijn. Inbrics heeft de standaard Android gebruikersinterface aangepast en een coverflow-achtige mediabrowser toegevoegd. Of de M1 ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn is op dit moment nog niet duidelijk.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.