India presenteert Android-tablet van 35 dollar
Redactie

India geeft scholieren Android-tablet van 35 dollarDe Indiaanse regering heeft een Android-tablet gepresenteerd die 35 dollar kost. De Aakash (het Indiaanse woord voor hemel) zal binnenkort aan Indiaanse scholieren worden aangeboden. Maker van de goedkope tablet is het Britse bedrijf Datawind die al twee jaar bezig is met de ontwikkeling hiervan. Met de tablet wil India ervoor zorgen dat meer mensen toegang krijgen tot het internet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Qua specificaties is de Aakash niet bepaald om over naar huis te schrijven. Zo wordt er onder meer gebruik gemaakt van een goedkoop resistief 7 inch LCD-scherm en een batterij die het 3 uur vol moet houden. Het interne geheugen van de Aakash is uit te breiden tot 32 GB met een SD-kaart, 2 GB wordt meegeleverd. Wat voor processor de Android-tablet is niet duidelijk, wel dat deze 256 MB aan werkgeheugen heeft. Het ontbreekt aan 3G, maar er is wel Wi-Fi aan boord. Het besturingssysteem is Android 2.2. De tablet ondersteunt ook video conferencing, iets dat gebruikt gaat worden om les mee te geven.

De echte prijs van de Aakash is 45 dollar, maar 10 dollar wordt gesubsidieerd voor studenten. De eerste 500 tablets staan al klaar, daarna zal Datawind 700 tablets per dag gaan produceren. Met het verspreiden van tablets hoopt India dat meer mensen het internet gaan gebruiken. Nu hebben slechtst acht procent van de 1,2 miljard Indiërs toegang tot het internet. In andere landen is dat al veel hoger, zo kan veertig procent van de Chinese bevolking al online komen.

Aakash Android-tablet

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.