Indiase operator Olive Telecom presenteert eigen Android-tablet

Wouter Nijsen
25 juli 2010, 12:00
2 min leestijd
Indiase operator Olive Telecom presenteert eigen Android-tablet
OlivePad

De Apple iPad lijkt een ware tabletrevolutie in gang gezet te hebben. Naast de iPad verschijnen er diverse Android-tablets die veelal uit China komen. De kwaliteit van deze Chinese tablets is echter behoorlijk wisselend en meestal zijn ze uitgerust met een oude Android-versie zoals Android 1.5 of 1.6. Waar we bij Android-telefoons tegenwoordig gewend zijn aan capacitieve schermen moeten de meeste tablets het doen met een goedkoper resistief scherm. In dit Chinese Android-tablet geweld mengt zich nu een opvallende nieuwe speler, de Indiase operator Olive Telecom. Deze operator heeft namelijk een eigen Android-tablet aangekondigd met verrassende specificaties.

Olive Telecom noemt hun tablet OlivePad en voorziet deze van Android 2.1, een 7 inch capacitief touchscreen, 512 MB RAM en 512 MB ROM. Als processor is gekozen voor de Qualcomm M7227 die draait op 600 MHz. Bluetooth en WiFi 802.11 b/g zijn eveneens aan boord. Bijzonder aan dit Android-tablet is dat het is voorzien van een 3.5G modem en een quadband gsm-radio. De Huawei S7 is het enige andere Android-tablet met een 7 inch scherm en ingebouwde 3G functionaliteit dat nu verkrijgbaar is. De OlivePad is verder voorzien van een 3 megapixel camera die is voorzien van autofocus. Voor de stroomvoorziening zorgt een 3400mA accu. Zoals bijna gebruikelijk is zal ook de OlivePad een aangepaste interface krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Voorlopig is de OlivePad alleen beschikbaar in India voor een prijs die tussen de $425 en $530 zal liggen. In een later stadium zal export naar Centraal en Oost-Europa plaats gaan vinden. In Nederland zullen we waarschijnlijk aangewezen zijn op websites als eBay om de OlivePad te kunnen aanschaffen. Het vreemde is dat de OlivePad in schril contrast staat met het $30 tablet dat recent door de Indiase overheid is aangekondigd en volgend jaar in productie gaat. Of er in India dan nog een markt is voor de OlivePad die meer dan het tienvoudige kost zal de toekomst moeten uitwijzen.

Is het een goed idee dat operators hun eigen 3G Android-tablets gaan uitbrengen? Of kunnen we beter wachten tot de “gevestigde orde” met een kwalitatief goed Android-tablet op de markt komt.

Via: GoodEreader

Categorie: Tablets
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's