Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Ontwikkelaar Yellow: nominatie Google Play Indie Games Festival is ‘bekroning voor het werk’

Erwin Vogelaar
17 januari 2018, 13:37
4 min leestijd
Exclusief
Ontwikkelaar Yellow: nominatie Google Play Indie Games Festival is ‘bekroning voor het werk’

De finalisten voor Google Play Indie Games Festival 2018 zijn bekend. Een game uit België dingt mee naar de hoofdprijs, en wij spraken met de ontwikkelaar.

Lees verder na de advertentie.

Finaleplek Yellow in Google Play Indie Games Festival 2018

Voor de tweede keer houdt Google het Google Play Indie Games Festival. Dit evenement is bedoeld om de beste games van kleine onafhankelijke gamemakers extra onder de aandacht te brengen en ze te belonen. Vorig jaar stonden drie games uit Nederland in de finale: Hidden Folks, Rusty Lake: Roots en Crap! I’m Broke. Dit jaar komt er één finalist uit de Benelux: puzzelgame Yellow van gamemaker Bart Bonte.

“Yellow is gestaag blijven stijgen tot nu bijna vier miljoen Google Play-downloads met bijzonder lovende commentaren en een hoge rating van 4.8/5”, vertelt de trotse maker aan Android Planet. “Dat de game nu een finaleplek krijgt doet mij veel plezier en is een mooie bekroning voor het vele werk dat ik erin gestoken heb.”

indie games festival 2018

Bonte krijgt wel stevige concurrentie. Tussen de andere finalisten staat onder andere het bijzondere Bury Me, My Love, de game waarin je via een smartphone-interface een vluchteling volgt die van Syrië naar Europa reist. Ook het toffe Bridge Constructor Portal en het prachtige Old Man’s Journey staan er tussen.

“Het is fijn veel games van andere indiecollega’s te zien tussen de finalisten, die ik het afgelopen jaar met veel plezier gespeeld heb”, stelt Bonte. “Ik waardeer de energie die Google steekt in het ondersteunen van indiedevelopment met dit initiatief.” De volledige lijst met finalisten vind je hier.

Android als gameplatform

Android heeft nog steeds een slechte reputatie als gameplatform. Deels komt dat door de talloze apparaten met verschillende specs waar gamemakers rekening mee moeten houden. Ook worden games op Android nog vaak illegaal gedownload. Bonte laat echter een positievere kant zien: “Als ontwikkelaar heb ik eigenlijk alleen maar lof voor de huidige Google Play Store. Het systeem blinkt uit in het aanraden van games die een hoge waardering krijgen door gebruikers aan andere gebruikers, die anders op geen enkele manier met mijn game in contact zouden komen.”

Naast dat games met goede recensies boven komen drijven, maakt Google er zelf ook steeds meer werk van om handmatig goede apps te selecteren die kwalitatief goed in elkaar steken. Het Google Play Indie Games Festival is daar onderdeel van.

“Ik ben ook enorm enthousiast over het feit dat het platform mij toelaat om reacties in de Play Store te plaatsen op commentaren van gebruikers, die dit antwoord netjes in hun mailbox krijgen”, vertelt Bonte. “Dit kan bepaalde misverstanden direct uitklaren, helpen om bugs snel op te lossen of een negatieve review doen ombuigen in een positieve.”

Yellow

Yellow is een puzzelgame waarin het in alle levels de bedoeling is om het scherm helemaal geel te maken. In elk scherm wordt er iets anders van je verwacht. Hierdoor ben je voornamelijk aan het experimenteren om te zien wat er gebeurt als je bijvoorbeeld tikt of swipet. Dit houdt de game tot het eind leuk.

Yellow is gratis te downloaden in de Play Store. De app bevat reclames, maar door eenmalig 1,99 euro te betalen worden deze advertenties verwijderd.

Prijzen

De winnaar wordt op 13 februari in Londen gekozen. Alle finalisten hebben alvast een betaalde reis naar de uitreiking verdiend, maar ook een Pixel 2 en voor een maand een duidelijke plek in een Indie Games Contest-hoek van de Play Store. De top tien krijgt een nog duidelijkere positie in de digitale winkel, promotie voor hun game en een Daydream View.

indie games contest 2018

De top drie krijgt tickets voor Google I/O 2018, inclusief reis, een Google Home Mini en voor 75.000 euro aan vouchers voor marketing van hun game. De winnaar krijgt nog eens 75.000 euro voor marketing en tickets voor Game Developers Conference 2018 in San Francisco.

Meer games

Op Android Planet houden we de Play Store ook in de gaten om de beste games eruit te plukken. Dat doen we tevens met aandacht voor games van kleinere ontwikkelaars. Aan het eind van elke maand publiceren we een lijstje met de vijf beste nieuwe games. De afgelopen maand kozen we de beste Android-games van december uit en zette we de beste Android-games van 2017 op een rij. Wil je deze lijsten elke week in je inbox ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu