De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

ING biedt stembesturing met Google Assistant vanaf deze zomer

Thomas Haenen
30 april 2018, 10:47
2 min leestijd
ING biedt stembesturing met Google Assistant vanaf deze zomer

Klanten van ING kunnen straks banktaken uitvoeren met hun stem via Google Assistant. De functionaliteit is later dit jaar beschikbaar, als Google Assistant in Nederland lanceert.

Lees verder na de advertentie.

Hoe de ING Google Assistant-integratie straks werkt

ING werkt aan ondersteuning van Google Assistant, zo heeft het bedrijf bevestigd tegenover het Financieel Dagblad. De bank zegt daarvoor samen te werken met Google. Wat voor opties het bedrijf met de stembesturing gaat aanbieden, wil ING nog niet loslaten. Wel zegt het dat de functionaliteit vanaf deze zomer beschikbaar is, wat betekent dat de Nederlandse Google Assistant waarschijnlijk gelijktijdig verschijnt. Een precieze datum is nog onbekend.

ING-klanten met een iPhone kunnen sinds vorig jaar al Siri gebruiken in de Mobiel Bankieren-app. Door ‘Hey Siri, ik wil geld overmaken’ te zeggen, kunnen klanten een betaalopdracht openen. Het is aannemelijk dat de Google Assistant-functionaliteit straks op dezelfde wijze werkt.

ING Google Assistant

Bankzaken doen met je stem kan al langer in andere landen, waaronder de Verenigde Staten. Daar zijn inmiddels dan ook al miljoenen speakers verkocht door Amazon en Google. Bij sommige Amerikaanse banken kunnen klanten opdrachten geven om geld over te maken of de hypotheek af te lossen.

Geen Google Assistant bij andere banken

ING is waarschijnlijk de eerste Nederlandse bank die met Google Assistant-ondersteuning komt. ABN Amro laat in een reactie weten dat het niet met de technologie bezig is, omdat er geen behoefte zou zijn bij klanten. “Beeldbankieren zien we als kansrijker,” aldus Roland Booijen, directeurs apps en digitale innovatie bij ABN Amro.

Googles stemgestuurde assistent kan meerdere gebruikers onderscheiden, en de informatie op basis daarvan personaliseren. Je hoeft daardoor niet bang te zijn dat iedereen straks bij Google Home in je huis je saldo kan opvragen: alleen als de eigenaar van een rekening ernaar vraagt, wordt die info gedeeld. Stembesturing maakt bankieren tevens toegankelijker. Blinden en slechtzienden zouden Google Home of Assistant kunnen gebruiken voor veel bantzaken.

Zo werkt Google Assistant

Google Assistant viert dit jaar alweer zijn tweede verjaardag. Inmiddels is de stemgestuurde assistent op een groot aantal apparaten te vinden, van smartphones tot slimme speakers als Google Home.

Lees ook: de grappigste Google Assistant-antwoorden

Onlangs maakte het bedrijf bekend ook auto’s, koptelefoons en andere apparaten van zijn eigen stembesturing te voorzien. Je kunt Google Assistant niet alleen vragen stellen, maar ook de opdracht geven om muziek of podcasts af te spelen, de lampen in je huis uit te zetten of een film te starten op je televisie.

Het laatste nieuws over Google

Bron: FD
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu