De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

ING maakt Mobiel Betalen gratis, ABN Amro voert kosten in

Thomas Haenen
5 februari 2019, 15:06
1 min leestijd
ING maakt Mobiel Betalen gratis, ABN Amro voert kosten in

ING-klanten betalen nu nog 50 cent per maand om te betalen met hun Android-smartphone, maar die kosten verdwijnen. ABN Amro introduceert later dit jaar juist wel een hoger tarief.

ING Mobiel Betalen gratis vanaf 1 april

Vanaf 1 april kun je gratis mobiel betalen met je ING-rekening, zo heeft de bank vandaag laten weten. Bestaande klanten hoeven niks te doen: vanaf april komen de vaste maandelijkse kosten automatisch te vervallen. Mobiel betalen was de eerste zes maanden gratis, maar daarna rekende ING 50 cent per maand voor het gebruik van de dienst.

ING introduceerde mobiel betalen in 2015. Sindsdien kun je bij alle contactloze betaalpunten je smartphone in plaats van je pinpas gebruiken. Daarvoor heb je wel een smartphone met nfc nodig en tot voor kort een losstaande app. Sinds eind 2018 is mobiel betalen echter onderdeel van de reguliere ING Bankieren-app, en daardoor kunnen de kosten nu omlaag.

ABN Amro NFC Android

De losstaande app hoeft namelijk niet meer onderhouden te worden, zo laat een woordvoerder van ING weten aan Tweakers. “Voorheen hadden we een app voor Mobiel Betalen maar sinds eind vorig jaar is de dienst geïntegreerd in onze reguliere app voor bankieren. Daarmee zijn er ook geen onderhoudskosten meer voor de Mobiel Betalen-app,” aldus Eva Hersbach van ING.

ABN Amro verhoogt prijzen

Het is een opvallende stap, omdat concurrent ABN Amro onlangs juist bekendmaakte de kosten voor mobiel betalen te verhogen. De bank introduceerde iets later zijn mobiele betaalopties, en die waren tot nu toe nog gratis.

Vanaf 1 juli rekent de bank echter 50 cent per maand voor het gebruik van de ABN Amro Wallet-app. Het is nog onduidelijk of ABN die plannen nu gaat aanpassen.

Lees meer over Android-apps

Bron: Tweakers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu