Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

ING-app deze zomer te ontgrendelen met stem

Redactie
5 juni 2015, 15:17
1 min leestijd
ING-app deze zomer te ontgrendelen met stem

De ING-app, dat tot het lijstje met de beste Android-apps behoort, wordt deze zomer voorzien van een nieuwe functie waarmee het mogelijk wordt om de app met enkel je stem te ontgrendelen.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe  ING spraakontgrendeling wordt geïntroduceerd na Inge, de spraakassistent van de Nederlandse bank waarmee je via je stem opdrachten kunt uitvoeren, zoals je saldo opvragen of geld overschrijven. Inmiddels hebben 100.000 ING-klanten via spraak een opdracht uitgevoerd en om dat succes te vieren, wil ING meer dan moet spraakbesturing. De volgende stap is app-ontgrendeling via de stem.

ING spraakontgrendeling

Op dit moment is het mogelijk om de ING-app te ontgrendelen via een pincode of vingerafdruk. Helaas hebben veel Android-smartphones nog geen vingerafdrukscanner, waardoor velen  bij het inloggen  een vijfcijferige pincode moeten invoeren. Door de spraakauthenticatie herkent de app de stem van de gebruiker, waarna de app automatisch wordt ontgrendeld. “Dan heb je geen pincode meer nodig”, aldus ING.

ING_mobiel_bankieren_INGE

Het is vooralsnog onduidelijk of je ook met de spraakauthenticatie daadwerkelijk betaalopdrachten kunt overboeken, of enkel het saldo in kan zien. De huidige ING-app biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om vanaf het lockscreen het saldo van rekeningen in te zien, zonder dat de gebruiker de app hoeft te ontgrendelen.

Bron: Emerce
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu