Ingeo: tover je Android simpel om tot een spelcomputer

Gijs Ettes
4 oktober 2013, 19:41
1 min leestijd
Ingeo: tover je Android simpel om tot een spelcomputer
ingeo controller

Ingeo, een crowdfunding-initiatief van het Amerikaanse bedrijf Ingeonix, moet de nieuwste simpele manier worden om je Android-toestel om te toveren tot spelcomputer. Met het dock, dat beschikt over een hdmi-aansluiting, verbind je je toestel met je televisie. Met de bijgeleverde bluetooth-controller kun je vervolgens je favoriete games besturen. Leuke detail: het is ook mogelijk je smartphone op de controller zelf te docken.

De bedenkers hopen via IndieGogo 200.000 dollar op te halen om de Ingeo ook daadwerkelijk en masse te kunnen produceren. Op het moment van schrijven staat de teller nog op een kleine 800 dollar, al heeft Ingeonix 30 dagen om voldoende investeerders aan te trekken.

Lees verder na de advertentie.

Ingeo: eenvoud en gebruiksgemak

Ingeo denkt zich vooral te onderscheiden door gebruiksgemak. Het dockingstation zorgt voor een snelle koppeling tussen je smartphone en televisie en in de prijs van 49 dollar (zo’n 36 euro) zit een multifunctionele bluetooth-controller inbegrepen. Een extra controller kost omgerekend 25 euro.

Er worden geen games meegeleverd met de Ingeo. Wel zorgen de makers voor een geoptimaliseerde Ingeo Game Center-app, die automatisch start wanneer je je smartphone dockt. Het dock is verder verstelbaar, zodat ook toestellen die een micro-usb-poort aan de zijkant hebben eenvoudig verbonden kunnen worden. Als het IndieGogo project succesvol blijkt, zullen de eerste investeerders in mei 2014 hun Ingeo ontvangen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu