De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Binnenkort inloggen zonder wachtwoord bij Google?

Erwin Vogelaar
22 december 2015, 19:16
2 min leestijd

Google lijkt een nieuwe manier te testen om in te loggen bij je Google-account. Niet meer met een wachtwoord, maar met je smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Inloggen zonder wachtwoord

Het lijkt er op dat Google bezig is met een test om mensen zonder het invullen van een wachtwoord hun Google-account te laten bereiken. Reddit-gebruiker Rohit Paul zegt door Google uitgenodigd te zijn om dit systeem te testen. Het idee is dat je enkel je e-mailadres in hoeft te vullen, waarna je een notificatie op je smartphone krijgt die vraagt of je daadwerkelijk diegene bent die in probeert te loggen. Druk op de knop en je bent binnen.

Wachtwoorden voelen wat ouderwets aan. Er zijn tegenwoordig wel genoeg manieren om met externe programma’s nieuwe wachtwoorden te genereren en te onthouden, waardoor de last in principe beperkt blijft tot één wachtwoord. Toch kan het beter, makkelijker en vooral veiliger. De mogelijke nieuwe manier van Google zou een goede start zijn.

Zo wordt voor extra veiligheid aangeraden om alleen een telefoon te gebruiken die een lockscreen heeft. Anders zou iedereen die fysieke toegang heeft tot je Android-smartphone in je Google-account kunnen komen, inclusief alle diensten die met dat account verbonden zijn.

Ook met wachtwoord

Rohit heeft screenshots van de functie en de e-mail van Google op Reddit gezet om bewijs te leveren voor deze test. Uit de informatie blijkt dat wanneer je de functie aan zet, je niet verplicht bent om je telefoon te gebruiken. Een wachtwoord invullen is ook altijd nog mogelijk. Mocht Google verdacht gedrag zien, dan zal er alsnog een wachtwoord gevraagd worden. Het zou ook mogelijk moeten zijn om van telefoon te wisselen.

Het is niet duidelijk waarom juist Rohit Paul de uitnodiging heeft gekregen, maar hij gebruikt een Nexus 6P. De Huawei-telefoon heeft een vingerafdrukscanner achterop zitten, waarmee het scherm ontgrendeld kan worden. In principe zou je dus je Google-account kunnen beveiligen met je eigen vingerafdruk op een enkele telefoon.

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu