InNood: overal ter wereld het juiste noodnummer bij de hand

InNood_Android_iconBinnen Europa maken alle landen gebruik van 112 als noodnummer. Toch blijkt dat veel mensen hier niet van op de hoogte zijn en dat kan lastig zijn wanneer je tijdens je vakantie dringend een ambulance nodig hebt. Landen buiten Europa maken zelfs vaak gebruik van verschillende noodnummers voor politie, brandweer of ambulance waardoor het nog moeilijker wordt om snel de juiste hulpdienst te bereiken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Verzekeraar  InShared heeft nu door IceMobile de app InNood voor Android en iPhone laten ontwikkelen die ervoor zorgt dat je waar ook ter wereld altijd het juiste noodnummer kunt bellen. De verschillende noodnummers zijn in de app opgeslagen zodat voor het gebruik geen internetverbinding vereist is. Je kunt zelf het juiste land in een lijstje selecteren of InNood je locatie laten bepalen via de GPS-ontvanger van je Android-telefoon. Het voordeel van deze automatische plaatsbepaling is dat je na het openen van de app direct de voor je locatie geldende noodnummers te zien krijgt.

InNood_Android_1InNood_Android_2

Ben je  InShared klant dan kun je via InNood contact leggen met Eurocross Assistance als je vragen hebt over medische hulp,  vervoershulp, hulp bij brand-, storm- of waterschade en personenalarmering. InNood is gratis te downloaden in de Android Market en kan handig zijn wanneer je een vakantie in een land buiten Europa geboekt hebt. Hoe handig InNood ook kan zijn, waarschijnlijk is het één van de weinige apps op je Android-telefoon die je liever niet gebruikt.

Via: Persbericht

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.