INQ Cloud Touch Facebook-telefoon vanaf 6 april verkrijgbaar in UK
Wouter Nijsen

INQ-Cloud-Touch_AndroidINQ heeft in februari van dit jaar de Cloud Touch Facebook-telefoon aangekondigd. Het is de eerste Android-telefoon die compleet gericht is op Facebook. Anders dan de HTC Salsa en ChaCha die alleen een hardware Facebook-knop hebben en status-updates tonen in het klok-widget, is de INQ Cloud Touch voorzien van een echt Facebook-homescreen met widgets voor ondermeer Facebook chat, friends, berichten en je Facebook Wall. De Cloud Touch draait op Android 2.2 en heeft een 3,5 inch 480×320 touchscreen, Wi-Fi, GPS en een 5 megapixel camera. De gebruikte processor is een Qualcomm MSM 7227 met een snelheid van 600 MHz. In de loop van het jaar zal een update naar Gingerbread beschikbaar komen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Ten tijde van de aankondiging van de INQ Cloud Touch werd voor de release de maand april genoemd. Nu blijkt de Facebook-telefoon vanaf 6 april verkrijgbaar. In de UK zal de Cloud Touch vanaf die datum verkrijgbaar zijn voor €340 bij Carphone Warehouse (The Phonehouse) en Best Buy. Of de INQ Cloud Touch binnenkort in Nederland verkrijgbaar zal zijn is nog niet bekend. Meer informatie over deze Android Facebook-telefoon is te vinden op website van INQ.

Via: GigaMir

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.