INQ komt met twee Facebook-telefoons

Redactie
10 februari 2011, 13:19
2 min leestijd

De allereerste Facebook-telefoons worden gemaakt door het Britse bedrijf INQ en zijn te zien tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het gaat om de Cloud Touch zonder QWERTY-toetsenbord en de Cloud Q met toetsenbord. Dit schrijft de Britse krant The Guardian. Met deze nieuwe lijn focust INQ zich op Facebook-gebruikers tussen de 18 en 28 jaar oud. Het komt niet als een verrassing dat INQ de allereerste Facebook-telefoons produceert, aangezien het bedrijf al veel ervaring heeft met sociale platformen als Windows Live Messenger en Skype.

De twee modellen draaien op Android, het besturingssysteem van Google. Helaas noemt INQ niet welke versie van Android geïnstalleerd is op de twee telefoons.

Lees verder na de advertentie.

De telefoons van INQ maken gebruik van de Facebook-API, waardoor de integratie met het sociale netwerk uitstekend in elkaar zit. Wanneer een gebruiker één van de telefoons voor het eerst opstart, dan wordt hij of zij vriendelijk aangespoord om verbinding te maken met een wifi-verbinding. Vervolgens kunnen gebruikers inloggen met hun Facebook-account.

Integratie

Het volledige beginscherm is gewijd aan Facebook. Berichten, contactpersonen, statusupdates of evenementen: met één klik kan de gebruiker naar iedere menu. Gebruikers kunnen telefoongesprekken voeren via Facebook en daarnaast heeft de telefoon Spotify-integratie.

Prijzen

Het eerste toestel – de Cloud Touch – heeft een vijf megapixelcamera en is vanaf april verkrijgbaar bij Britse zaken als de Carphone Warehouse (The Phonehouse) en Best Buy. De telefoon is gratis bij een maandelijks abonnement van 20 pond. Daarnaast komt er een Cloud Q met QWERTY-toetsenbord, alleen is de prijs van dit toestel nog niet bekend.

Mobile World Congress

Nu maar hopen dat beide toestellen ook in Nederland en België verschijnen. We wachten met spanning op de start van het Mobile World Congress. Wie weet worden er wel meer Facebook-telefoons aangekondigd. Iedere fabrikant kan immers een eigen Facebook-telefoon bouwen met de API van het grootste sociale netwerk ter wereld.

Categorie: Smartphones
Spotlight: Facebook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's