Inspector Market: MountUSB, Search URL, AutoLock en meer

android market inspectorIn de rubriek Inspector Market deze keer weer een greep uit de nieuw verschenen en vernieuwde Android-applicaties. Er is een nieuw schietspelletje met de naam Shoot The Ducks op basis van Duck Hunt, met MountUSB kun je sneller je SD-kaart mounten en met AutoLock voorkom je dat je toestel steeds naar een lock overschakelt. Verder hebben we tips over de games Flying Aces (vliegtuigen binnenloodsen) en Jungle Chess (schaken voor kinderen). Voor de gevorderde Android-zoekers is er Search URL en voor de Android-gebruikers die wel eens in een pak op hun werk moeten verschijnen is er een applicatie die je stropdassen leert knopen: Easy Tie.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Shoot The Ducks

shoot the ducks androidShoot The Ducks is een gratis applicatie van DuckyGo, waarmee je Duck Hunt op je Android-toestel kunt spelen. Op het blog van de developer is te lezen dat de ontwikkelaar eerder is ingehuurd om een kloon voor Drug Wars voor Android te maken.

MountUSB

mountusbMountUSB is een tool waarmee je in één klik de SD-kaart van je Android-toestel kunt mounten tot een extern opslagmedium. Voor veel mensen zal deze tool wat overbodig zijn, omdat je het mounten van de SD-kaart ook via de instellingen kunt wijzigen. Ben je iemand die dagelijks hiermee bezig is en het vervelend vindt om steeds in de instellingen te duiken, dan zou MountUSB wel eens van pas kunnen komen: gewoon op het icoon tappen om het mounten te activeren (of te deactiveren). Er is een donatieversie (€0,99) maar wie dat wat overdreven vindt voor een applicatie met zo’n beperkte functionaliteit, kan ook gewoon de gratis versie nemen (die hieronder via de QR-code is gelinkt).

AutoLock

autolock androidAutoLock is een tool die ervoor zorgt dat je niet steeds het lockpatroon op het scherm hoeft te tekenen als je scherm zichzelf uitschakelt. AutoLock draait op de achtergrond. Standaard schakelt je Android-toestel de screenlock in zodra de telefoon in slaapstand gaat. Wil je een paar seconden later iets op je toestel opzoeken, dan moet je weer het stippenpatroon invoeren. Met AutoUnlock kun je zelf een interval instellen. Onhandig daarbij is, dat je het interval in seconden moet invullen (dus als je 5 minuten wilt hebben, moet je 300 seconden invoeren). De oude versie van AutoLock (1.1.1) is gratis in de Android Market verkrijgbaar, maar is nog niet geschikt voor Android 1.6. De zojuist verschenen versie 1.2.0 is wel aangepast voor Android 1.6 maar is vanaf nu betaald: $0,99.

Flying Aces Lite

Op de iPhone is Flight Control een erg populaire game, waarbij je vliegtuigen op een luchthaven moet laten landen. Je trekt daarbij met je vinger een pad waarlangs het vliegtuig moet gaan, zonder dat de aanstormende vliegtuigen met elkaar botsen. Eigenlijk is het dus een time management-game, waarbij je zo snel mogelijk je taken (namelijk het binnenloodsen van vliegtuigen) moet uitvoeren. Voor Android is er nu ook zo’n game beschikbaar: Flying Aces Lite. Deze Lite-versie van ontwikkelaar Sticky Coding is gratis te downloaden. Binnenkort komt er een volledige versie aan, met meer levels, levens, achievements die je moet halen, bonusopties en vijandige objecten.

Easy Tie Lite

easy tieEasy Tie laat zien hoe je een stropdas moet knopen. De gratis Lite-versie zal voor de meeste mensen voldoende zijn: deze laat drie populaire stropdasknopen zien: dubbele knop, de Windsor en de Pratt-knoop. Mocht het bevallen of heb je behoefte om wat creatievere knopen in je stropdas te leggen, dan kun je voor €1,49 de volledige versie aanschaffen. Easy Tie Lite is gemaakt door ontwikkelaar basesign. De applicatie heeft net een update gekregen naar versie 1.1.

Jungle Chess

jungle chessJe wilt leren schaken, maar bent nog een beginner of wilt met je kinderen aan de slag. Jungle Chess is dan een aardige oplossing, waarmee je aan de hand van schaakstukken met dierfiguren leert hoe je moet schaken. Tijdens het spelen hoor de dierfiguren en je kunt kiezen uit meerdere schaakborden en schaakstukken, allemaal met een dierenthema. De game kost $0,99 en is gemaakt door een zelfstandige ontwikkelaar, Michael Chu.

Search URL

search urlSearch URL is een applicatie waarmee je sneller naar bepaalde informatie kunt zoeken. Zoek je bijvoorbeeld iets op Wikipedia, dan is het toevoegen van de zoekterm ‘wiki’ voldoende. Heb je een applicatie uit de Android Market nodig, dan is ‘app’ het magische woord dat je aan je zoekopdracht moet toevoegen. Met Search URL kun je je eigen shortcuts aanmaken op basis van een trefwoord. Search URL ondersteunt elk protocol waarvoor een applicatie is geïnstalleerd. Ontwikkelaar Arno den Hond waarschuwt dat Search URL is bedoeld voor de wat gevorderde gebruikers. Je moet minimaal Android 1.6 (Donut) hebben om Search URL te kunnen gebruiken. Search URL is een nieuwe applicatie, versie 1.0.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.