Inspector Market: ontdek nieuwe en vernieuwde Android-applicaties

Redactie
11 oktober 2009, 18:26
2 min leestijd
Inspector Market: ontdek nieuwe en vernieuwde Android-applicaties
android market inspector

We willen op Planet Android meer aandacht gaan besteden aan nieuwe applicaties die de moeite waard zijn om eens te bekijken. Je leest hier dagelijks over geplande toestellen en geruchten, maar als je al een Android-toestel hebt wil je ook gewoon weten welke interessante applicaties er te krijgen komen.

Er komen zoveel nieuwe Android-apps uit, dat het ondoenlijk is om ze allemaal te reviewen (al proberen we bij Nederlandse apps dat wel zoveel mogelijk te doen). Vandaar dat het een goed idee lijkt om regelmatig een overzicht te maken van opmerkelijke, nuttige en noemenswaardige apps die de afgelopen dagen zijn uitgekomen of een update hebben gekregen. De naam van deze nieuwe rubriek: Inspector Market, een naam die is geïnspireerd op Inspector Gadget, en die herkenbaar is aan het (zelfgemaakte) icoon met Android-inspecteur. Vandaag de aftrap met: Speed Forge 3D, App Recommender Free en PDF Scan and Email.

Lees verder na de advertentie.

Speed Forge 3D

speed forge android

Speed Forge 3D is tot nu toe de best uitziende 3D-spaceracer voor het Android-platform. De game kost $3 en heeft net een update gehad naar versie 1.2. Speed Forge 3D speelt zich af op Mars, in het jaar 2142. Zestig jaar geleden is men begonnen met de kolonisatie daarvan: er zijn fabrieken en mijnen gebouwd, de industrie is op volle gang en er zijn al een half miljoen bewoners. Zij zoeken wat afleiding en hebben het gevonden in Speed Forge: op de verlaten fabrieksterreinen worden illegale spaceraces georganiseerd. De game is volledig in 3D, bevat 6 tracks en 3 verschillende voertuigen. In versie 1.2 is de gevoeligheid verbeterd en 3 moeilijkheidsgraden toegevoegd. Een aanrader! Wil je eerst proberen? Er is ook een gratis demoversie in de Android Market te vinden.

App Recommender Free

app recommender free

App Recommender Free is een Android-applicatie waarmee je nieuwe applicaties uit de Market kunt aanbevelen bij je vrienden. De gratis versie vertoont reclamebanners onderin het scherm. Het werkt als volgt: de applicatie laadt een lijst van applicaties en je hebt vervolgens de mogelijkheid om je vrienden via SMS of e-mail een berichtje te sturen. Niet geschikt om zelf nieuwe apps te ontdekken dus, maar als je een vriendengroepje hebt die elkaar tips sturen over nieuw ontdekte apps kan het best handig zijn.

PDF Scan and Email

pdf scan and email

Er is een nieuwe versie uit van PDF Scan and Email. Met deze applicatie kun je een document fotograferen met de camera van je Android-toestel. Vervolgens stuur je het als PDF-bijlage via e-mail. Handig als je een formulier met handtekening moet opsturen, of als iemand een pagina uit een gedrukte handleiding nodig hebt en je geen scanner bij de hand hebt. Het gescande document wordt op je SD-kaartje bewaard in de map pdfscanemail. Dit is de trial-versie van PDF Scan and Email, waarmee je drie scans kunt uitvoeren. Er is ook een donatieversie (£0,99) en een betaalde versie van £1.

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's