Schadelijke Android-app InstaAgent verwijderd uit Play Store

Redactie
11 november 2015, 9:47
1 min leestijd
Schadelijke Android-app InstaAgent verwijderd uit Play Store

Gisteren schreven we  over de app Who View Me – InstaAgent, een populaire app in Google Play, die Instagram-profielen bleek over te nemen. De  malafide  app is nu verwijderd uit Google Play.

Lees verder na de advertentie.

Google heeft vannacht de schadelijke InstaAgent verwijderd uit Google Play. Ook Apple heeft hem verwijderd uit zijn App Store  nadat veel gebruikers klachten hadden ingediend over de app. Het is de enige applicatie van ontwikkelaar Zeta Limited.

Hierom is InstaAgent verwijderd

De app zou bij een groot aantal gebruikers onder meer na betaling niet functioneren als beloofd, ongewenste promotionele foto’s op de tijdlijn plaatsen en in sommige gevallen zelfs de toegang tot het Instagram-account blokkeren. Daarnaast ontdekte het Duitse bedrijf Peppersoft dat InstaAgent de gebruikersnamen en wachtwoorden van Instagram-profielen opsloeg op een externe server.

instaAgent verwijderd

InstaAgent is tussen de 100.000 en 500.000 keer gedownload op Android-telefoons en stond in verschillende landen op nummer 1 in de lijst met populairste apps, waaronder in het Verenigd Koninkrijk. In Nederland stond  de app volgens App Annie op nummer 17 en voor iOS zelfs op de tweede plaats van gratis games.

Als je InstaAgent hebt geïnstalleerd, is het aan te raden de app te verwijderen en je gebruikersnaam en wachtwoord van Instagram aan te passen.

Via: Nu.nl
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu