‘Instagram laat gebruikers straks concepten opslaan’

Thomas Haenen
10 augustus 2016, 14:27
2 min leestijd
‘Instagram laat gebruikers straks concepten opslaan’

Gebruikers van Instagram kunnen in de toekomst mogelijk berichten opslaan voor ze verstuurd worden. Bij een selecte groep gebruikers van de fotodienst is deze concept-optie nu al beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Instagram conceptfunctie

De Instagram conceptfunctie dook eind vorige maand op bij een kleine groep gebruikers en lijkt in augustus naar een iets grotere groep uitgerold te zijn. De gebruikers die al met de conceptfunctie aan de slag kunnen lijkt willekeurig gekozen te zijn: over de hele wereld zeggen mensen plotseling over de functie te beschikken. Wel gaat het om een vrij kleine groep. Ook lijkt de optie bij sommige gebruikers na een paar dagen alweer verdwenen te zijn.

Instagram conceptfunctie

De functie duikt op als gebruikers bezig zijn met een foto en hem uit beeld proberen te krijgen. Gebruikers krijgen dan de optie om het ongepubliceerde bericht te verwijderen of om het tijdelijk op te slaan als concept. In een reactie tegenover Techcrunch zegt het bedrijf regelmatig nieuwe features te testen, maar dat niet alles uiteindelijk wordt gebruikt. Daarmee is nog onduidelijk of en wanneer de Instagram conceptfunctie beschikbaar is voor een breder publiek.

Twitter, Facebook en veel andere social-media apps bieden gebruikers al langer de mogelijkheid hun berichten op te slaan als concepten. Dat is handig als je bijvoorbeeld een bericht wil bewaren tot je verbinding hebt met een wifi-netwerk. Wil je een video uploaden maar heb je geen zin om daarvoor je mobiele data in te zetten, dan kun je ervoor kiezen om het bericht op te slaan als concept voor een later moment. Ook als je je vrienden niet wil overweldigen met een bombardement van vakantiefoto’s kan het handig zijn om met concepten wat achter de hand te houden.

Instagram Stories

Eerder deze maand introduceerde het bedrijf al Instagram Stories, een alternatief voor Snapchat. Gebruikers kunnen via Instagram Stories foto’s delen die slechts 24 uur zichtbaar zijn. De foto’s kunnen worden voorzien van tekst, emoji’s en tekeningen, net als bij Snapchat.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu