Instagram Events: Instagram start met uitrol van livestreamfunctie

Lars Paymans
18 augustus 2016, 13:30
2 min leestijd
Instagram Events: Instagram start met uitrol van livestreamfunctie

Iedere avond je Instagram checken om te zien wat er deze dag is gebeurd is leuk, maar de kans is groot dat er op dat moment ook nog interessante dingen gebeuren. Met Instagram Events kun je met een druk op de knop meekijken met livestreams van over de hele wereld.

Lees verder na de advertentie.

Instagram Events uitrol gestart

In een blogpost laat Instagram weten dat de Events-functie vanaf vandaag in Amerika beschikbaar is, en binnenkort ook in de rest van de wereld uitgerold wordt. Geen specifieke datum om er in Nederland mee aan de slag te gaan dus. De Instagram Events krijgen een vast plekje in de app onder het ‘Discover’-tabblad, dat je kunt herkennen aan het icoon met het vergrootglas.

Hetzelfde algoritme dat nu gebruikt wordt om dit overzicht relevante foto’s te laten zien, wordt ook toegepast om jou livestreams voor te schotelen die je interesseren. Denk hierbij aan concerten, grote evenementen of sportwedstrijden. De Olympische Spelen bijvoorbeeld kun je hierdoor vanaf de tribune mee beleven via je smartphonescherm.

Facebook heeft met Facebook Live al langer een soortgelijk overzicht, dus was het een kwestie van tijd totdat we iets soortgelijks ook bij Instagram zouden zien. Het is de zoveelste stap die Instagram dit jaar zet om het netwerk zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor een grote doelgroep. Zo werd de app begin dit jaar voorzien van een compleet nieuw ontwerp en kan Snapchat sinds kort op stevige concurrentie rekenen dankzij de introductie van Instagram Stories.

Door met Events ook livestreams aan de app toe te voegen, is de app er weer een stuk uitgebreider op geworden. De vraag is of de overdaad aan functies de trouwe gebruikers niet in de weg gaan staan, aangezien de app oorspronkelijk puur en alleen bedoeld was voor het delen van je mooiste kiekjes. Daar komen we snel genoeg achter als Events over verschillende plekken ter wereld beschikbaar komt.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Bron: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu