De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Handig: beperk je Facebook- en Instagram gebruik met een tijdslimiet

Lars Paymans
2 augustus 2018, 13:34
2 min leestijd
Handig: beperk je Facebook- en Instagram gebruik met een tijdslimiet

Facebook en dochterbedrijf Instagram gaan hun apps minder verslavend maken. Voortaan zie je precies hoe intensief je de apps gebruikt en stel je een Facebook-tijdslimiet in om je gebruik aan banden te leggen.

Lees verder na de advertentie.

Instagram en Facebook tijdslimiet onthuld

Facebook zegt een onderzoek te hebben gedaan waaruit blijkt dat het communiceren met vrienden geen negatieve invloed heeft op onze gezondheid, maar het passief en eindeloos scrollen door onze Instagram– en Facebook-tijdlijnen wel.

Daarom wordt een nieuw tabblad aan de instellingen van de twee apps toegevoegd. Hier zie je precies hoeveel tijd je die dag in één van de twee apps hebt doorgebracht, met daaronder een grafiek van de afgelopen week met daarin de totale aantallen.

Na het bekijken van deze gegevens kun je ook direct actie ondernemen. Zo is er de optie toegevoegd om een daglimiet in te stellen voor zowel Facebook als Instagram. Als de limiet is bereikt krijg je een melding, al gaat de app daarna niet op slot. Het is dus aan jou om daarna de app af te sluiten voor die dag.

Ook kun je een periode instellen waarin je geen notificaties van de apps ontvangt. Bijvoorbeeld als je op je werk bent of echt even moet concentreren op je studie. De updates komen spoedig beschikbaar voor alle gebruikers, zo schrijft Facebook in een blog. Het kan dus gebeuren dat de nieuwe functies nog niet voor jou verschijnen in de apps.

Je opent het overzicht als volgt op Facebook:

  1. Open de Facebook-app;
  2. Ga naar de Instellingen;
  3. Tik op ‘Jouw tijd op Facebook’.

En zo werkt het op Instagram

  1. Open de Instagram-app;
  2. Ga naar de Instellingen;
  3. Tik op ‘Jouw Activiteit’.

Instagram en Facebook worden op sommige Android-smartphones standaard al meegeleverd. Is dat niet het geval, dan kun je ze via onderstaande links in de Play Store downloaden.

Download Facebook in Google Play (gratis)

Download Instagram in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu