De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit moet je weten over Instagram Highlights

Redactie
25 mei 2015, 10:55
1 min leestijd
Dit moet je weten over Instagram Highlights

Instagram is gestart met het sturen van e-mails met hoogtepunten naar gebruikers. Met die stap hoopt het inmiddels vijf jaar oude fotonetwerk gebruikers langer aan zich te binden.

Lees verder na de advertentie.

Instagram Highlights: alle hoogtepunten uit je timeline

instagram highlights

Het idee achter Instagram Highlights is dat je regelmatig een e-mail ontvangt met de beste foto’s van je vrienden. Het liefst wil Instagram dat je vervolgens even doorklikt naar de app en er dus vaker actief van gebruikmaakt. Hoe zo’n mail met hoogtepunten eruitziet, zie je hiernaast. De functie is nu wel nog zo nieuw dat je niet de optie hebt om de mail aan of uit te zetten. Je kunt je alleen direct uitschrijven. Volgens Instagram is dit de eerste keer dat het bedrijf een e-mail uitstuurt naar zijn gebruikers waarin de app wordt gepromoot.

Instagram Highlights kan handig zijn voor gebruikers die het fotonetwerk niet dagelijks gebruiken, maar toch op de hoogte willen blijven. Zeker als je veel actieve gebruikers volgt, is het goed mogelijk dat je iets mist.  Highlights heeft daarvoor een oplossing, maar zou er ook voor kunnen zorgen dat je op de hoogte blijft van mensen die  slechts incidenteel iets op Instagram delen.

Op dit moment is het groepje gebruikers dat Instagram Highlights  heeft ontvangen, nog relatief klein. Naar verwachting wordt de functie de komende tijd breder uitgerold naar de 300 miljoen maandelijkse gebruikers die Instagram claimt te hebben. Daartoe horen ook mensen die de foto-app nauwelijks gebruiken en waarvan Instagram hoopt dat ze weer meer gaan liken en delen.

Het laatste nieuws over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu