De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Instagram werkt aan live video-functie

Rick van der Veer
11 november 2016, 16:48
1 min leestijd
Instagram werkt aan live video-functie

Instagram werkt aan de mogelijkheid om vanuit de app live video uit te zenden. Volgens het bedrijf wordt live video namelijk steeds belangrijker op social media.

Lees verder na de advertentie.

Instagram live video

Volgens de Financial Times werkt Instagram aan een live video-functie voor zijn apps. Het live kunnen uitzenden van video zou volgens het bedrijf een nuttige toevoeging zijn aan de mogelijkheden die de dienst nu al biedt, waarbij foto’s en video’s het middelpunt van de aandacht vormen.

instagram live video

Moederbedrijf Facebook lijkt ook steeds meer in te willen zetten op het live uitzenden van video. Volgens ceo Mark Zuckerberg delen gebruikers steeds meer video’s en worden live uitzendingen via het sociale netwerk gemiddeld drie keer langer bekeken dan gewone video’s. Het bedrijf legt al langer de nadruk op het gebruik van video op zijn sociale netwerk en experimenteert daarnaast met virtual reality.

Eerder lanceerde Instagram al zijn Snapchat-concurrent, Instagram Stories. Via deze feature kunnen gebruikers tijdelijke afbeeldingen en video’s delen met hun volgers. De functie werd binnen twee maanden al door zo’n 100 miljoen Instagrammers gebruikt.

Go Insta

Wanneer Instagram het officieel mogelijk maakt om live video te verzenden met de app, is nog onbekend. Ook is het nog onduidelijk hoe de functie precies zal gaan werken. In de tussentijd is Instagram op kleine schaal al tests aan het uitvoeren met het live uitzenden van video onder de noemer ‘Go Insta’. Of de definitieve versie ook deze naam draagt, is nog onduidelijk.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu