De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Go Insta: Instagram test live video-functie’

Erwin Vogelaar
22 oktober 2016, 9:57
2 min leestijd
‘Go Insta: Instagram test live video-functie’

Het zat er aan te komen: Instagram live video wordt toegevoegd. De functie wordt nu beperkt getest in de app.

Lees verder na de advertentie.

Instagram live

De ‘insta’ gaat eindelijk in Instagram gezet worden. Er wordt in de app een functie voor live video’s getest, om naast de nieuwe Stories gezet te worden. Gezien de hoeveelheid apps waarmee je nu live video’s de wereld in kunt sturen, was het uiteraard maar een kwestie van tijd tot Instagram ook mee zou doen. Zeker gezien Facebook, dat eigenaar is van Instagram, het live delen van ervaringen als de toekomst ziet. Niet alleen met livestreams, maar bijvoorbeeld ook met virtual reality.

instagram live

Hoe je start met live gaan? Je drukt bij het filmen op de rode knop met ‘Go Insta!’ erop. Vervolgens kunnen je vrienden live meekijken. Eerder heeft Instagram van Snapchat afgekeken met de Instagram Stories. Deze Stories zijn foto’s of video’s van je vrienden die tijdelijk getoond worden. De nieuwe live video’s worden in de test voor deze Stories geplaatst, maar er staat een ‘LIVE’ knop bij om aan te geven dat je beter direct kunt kijken.

Instagram wil de nieuwe functie nog niet bevestigen. De test lijkt nu kleinschalig in Rusland te draaien. Omdat het om een test lijkt te gaan, is het ook goed mogelijk dat de functie nooit volledig uitgerold gaat worden. Toch is live video zo logisch voor de ontwikkeling van Instagram als platform, dat wij verwachten dat de functie over niet al te lange tijd voor iedereen beschikbaar zal zijn.

Instagram Stories

Eerder deze week heeft Instagram de Stories-functie nog iets uitgebreid. Je kunt deze tijdelijke Instagram-beelden nu ook terugvinden in de Explore-tab, zodat je Stories van vreemden kunt bekijken. Deze verhalen zijn afgestemd op jouw interesses. Op deze manier kun je verrassende beelden tegenkomen en wellicht interessante mensen vinden om te gaan volgen.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu