Instagram neemt video-app Luma over

Gijs Ettes
24 augustus 2013, 15:32
1 min leestijd
Instagram neemt video-app Luma over
luma

Instagram is al jaren een onwijs populaire foto-app, en heeft sinds kort ook een videofunctie om de concurrentie met Vine aan te gaan. Dat gedeelte van de app is kennelijk nog voor verbetering vatbaar, want Instagram heeft deze week namelijk video-app Luma overgenomen.

Lees verder na de advertentie.

Het is sinds juni mogelijk om Instagram Video’s op te nemen. Deze functie werd met veel enthousiasme ontvangen, maar de makers van Instagram zijn schijnbaar nog niet helemaal tevreden met de nieuwe dienst. Instagram is zelf door Facebook overgenomen in 2012.

Luma is een pas anderhalf jaar oude app die je mooiere video’s laat schieten met een iPhone. Dit werd onder andere via een stabilisator en verschillende kleurenfilters mogelijk gemaakt. Er is dus geen Android-versie van de app, en de iPhone-app is inmiddels al uit de App Store verwijderd.

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Het is aannemelijk dat Instagram het ontwikkelteam en de technologie van Luma gaat inzetten om zijn eigen Instagram Video-functie nog beter te beter. De app van Luma is immers al uit de App Store verwijderd.  Wij verwachten dan ook Luma’s functies zo snel mogelijk in Instagram zelf terug te zien.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu