De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo gaat Instagram je controle geven over reacties

Erwin Vogelaar
30 juli 2016, 19:06
2 min leestijd
Zo gaat Instagram je controle geven over reacties

Overal waar reacties achtergelaten kunnen worden, zul je vervelende teksten tegenkomen. Instagram maakt nu een belangrijke zet om gebruikers controle te geven over wat er onder hun foto’s kan worden geschreven.

Lees verder na de advertentie.

Instagram reacties

Nare reacties op social media blijft een probleem, omdat de bedrijven achter de verschillende diensten hun gebruikers maar niet de middelen geven om er wat aan te doen. Voornamelijk Twitter staat op dit moment in een negatief daglicht, omdat het bedrijf weinig doet tegen onder andere racistische uitingen op het netwerk. Instagram zet nu een belangrijke stap om zijn gebruikers meer controle te geven over reacties, om het fotonetwerk zo een prettigere plek voor iedereen te maken.

Instagram reacties

Hoewel Instagram nog niet zeker weet welke middelen uitgerold worden naar alle gebruikers, werkt het aan enkele handige tools. Zo wil het bedrijf zijn gebruikers de mogelijkheid geven om een lijst met verboden woorden te maken, zodat ongewilde reacties niet meer geplaatst kunnen worden. Ook zouden gebruikers de mogelijkheid krijgen om de reacties per foto te blokkeren, of reacties compleet uit te schakelen. Instagram lijkt nog te twijfelen of de laatste optie voor elke gebruikers beschikbaar wordt.

“Ons doel is om van Instagram een vriendelijk, leuk en voornamelijk ook veilige plek voor zelfexpressie te maken”, stelt Instagrams Nicky Jackson Calaco tegenover The Washington Post. Instagram is de mogelijkheid voor het blokkeren van reacties al aan het uittesten bij grote accounts met veel berichten. Mogelijk gaat het hier onder andere om het account van zangeres Taylor Swift, die Instagram als platform koos tijdens haar recentelijke vete met Kanye West en Kim Kardashian om de tekst in het nummer Famous van Kanye’s album The Life of Pablo.

In een social media-klimaat waar mensen worden weggepest door de constante stroom aan negatieve reacties, zet Instagram hier een goed voorbeeld. Hopelijk volgen andere netwerken met soortgelijke middelen.

Lees meer over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu