Instagram verhoogt resolutie foto’s naar 1080p

Redactie
6 juli 2015, 16:11
1 min leestijd
Instagram verhoogt resolutie foto’s naar 1080p

Instagram slaat geplaatste foto’s voortaan op in een hogere resolutie. Normaliter worden foto’s in een formaat van 640 bij 640 pixels bewaard, nu is die resolutie verhoogd naar 1080 bij 1080 pixels.

Lees verder na de advertentie.

Dat merkte een bezoeker van The Verge op nadat hij een preview van een Instagram-foto op Telegram te zien kreeg. Instagram behoudt zijn vierkante formaat en rekt foto’s op zodra het schermformaat en -resolutie groter worden. De verandering naar 1080p moet de foto’s op grotere schermen, bijvoorbeeld van high-end-smartphones, beter laten ogen.

Instagram resolutie naar 1080p

instagram-fotosvideos.jpg

De nieuwe resolutie is echter nog niet actief. De foto’s worden wel opgeslagen in een resolutie van 1080p, maar worden nog niet in die resolutie op de website en in de apps van Instagram getoond. Als de gebruiker in de broncode van een Instagram-post kijkt, is de link naar de foto in hoge resolutie te vinden. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de verandering in alle platformen wordt doorgevoerd, maar de verwachting is dat dit snel gebeurt.

De foto’s worden ondanks hun hogere resolutie nog wel gecomprimeerd tot ongeveer de helft van de originele  bestandsgrootte. Dit doet Instagram om ruimte op de servers te besparen, waardoor er meer foto’s op een server kunnen worden opgeslagen.

Laatste nieuws over Instagram

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu