De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Instagram-feed binnenkort mogelijk niet meer chronologisch

Gijs Ettes
16 maart 2016, 8:45
1 min leestijd
Instagram-feed binnenkort mogelijk niet meer chronologisch

Slecht nieuws voor liefhebbers van de chronologische tijdslijn in Instagram. Het sociale netwerk gaat, in navolging van onder meer Twitter en Facebook, berichten in volgorde van populariteit en relevantie aan de gebruiker tonen.

Lees verder na de advertentie.

Instagram tijdslijn op de schop

Momenteel presenteert  Instagram berichten van nieuw naar oud, maar het sociale netwerk test een meer gepersonaliseerde feed voor zijn gebruikers. Dat betekent dat berichten niet meer chronologisch worden getoond, maar worden gesorteerd op basis van een algoritme dat bepaalt welke plaatjes en video`s je waarschijnlijk het interessantst vindt. Daarmee gaat de nieuwe feed sterk lijken op die van Facebook, het moederbedrijf van Instagram.

De reden dat de tijdslijn op de schop gaat, heeft volgens ceo en mede-oprichter Kevin Systrom te maken met het feit dat Instagram-gebruikers gemiddeld zo`n 70 procent van de berichten in hun feed niet zien. “We willen er zeker van zijn dat de 30 procent die je wel ziet ook de best mogelijke 30 procent is.“ Dat veel berichten op Instagram niet worden gezien, heeft ook te maken met tijdsverschillen. Van de 400 miljoen actieve gebruikers bevindt zich driekwart buiten de VS.

Voor het algoritme dat de sortering bepaalt, wordt machine learning gebruikt en gekeken naar de actualiteit van berichten en de relatie tussen gebruikers. Posts van mensen die je regelmatig spreekt, zullen daardoor hoger verschijnen. Op dit moment wordt de vernieuwde tijdslijn getest onder minder dan 10 procent van alle gebruikers. De resultaten van de tests zullen bepalen of en per wanneer de veranderingen voor iedereen zichtbaar worden. In tegenstelling tot Twitter wordt het waarschijnlijk niet mogelijk om chronologische feed terug te krijgen.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu