Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Instagram voegt eindelijk tweestapsverificatie toe

Gijs Ettes
17 februari 2016, 9:36
1 min leestijd
Instagram voegt eindelijk tweestapsverificatie toe

De 400 miljoen gebruikers van Instagram krijgen binnenkort de mogelijkheid om hun account beter  te beveiligen met tweestapsverificatie. Dat heeft het sociale netwerk bevestigd tegenover Techcrunch.

Lees verder na de advertentie.

Instagram tweestapsverificatie

Instagram tweestapsverificatie

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Facebook en Twitter bood Instagram nog niet de mogelijkheid om een extra beveiligingslaag toe te voegen met tweestapsverificatie. Daar moet binnenkort verandering in komen, al is niet bekend wanneer alle gebruikers van het sociale netwerk over de functie kunnen beschikken.

Om Instagram tweestapsverificatie in te stellen, moet je wel nog even je telefoonnummer invoeren. Vervolgens ontvang je op elk nieuw apparaat waar je inlogt met je Instagram-account een sms met een verificatiecode om te bewijzen dat jij ook daadwerkelijk eigenaar van het account bent. Kwaadwillenden hebben daardoor meer nodig dan alleen je e-mailadres en wachtwoord om in te loggen.

Als gezegd is het op Facebook en Twitter al langer mogelijk om extra verificatie via een sms-code in te schakelen. Hiervoor hoef je alleen even de instellingen in te duiken en naar de beveiligingsopties te gaan. Sinds vorig jaar hebben ook Telegram en Snapchat tweestapsverificatie, dat je eveneens via de instellingen inschakelt. Wil je de extra beveiligingslaag voor je Google-account inschakelen, ga dan naar deze pagina.

Nieuwe Android-smartphone? 7 zaken om meteen in te stellen

Lees het laatste nieuws over Instagram

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu