Instagram gaat berichten en profielen vertalen

Lars Paymans
23 juni 2016, 10:31
1 min leestijd
Instagram gaat berichten en profielen vertalen

Instagram werkt aan een gloednieuwe functie die het een stuk makkelijker maakt om buitenlandse mensen te volgen. Door berichten in 24 verschillende talen te vertalen, snap je voortaan beter wat er gezegd wordt.

Lees verder na de advertentie.

Instagram vertalen

De Instagram-vertaalfunctie wordt nu al getest en de komende maanden aan de app toegevoegd. Het is aan de gebruiker of deze vertaling wordt ingeschakeld, wat je snel kunt doen met een `Toon Vertaling`-knop, die onder een bericht verschijnt die in een andere taal geschreven is. Ook de profielbeschrijving zal op dezelfde manier vertaald kunnen worden.

Instagram

“We kijken uit naar het moment wanner iedereen het volledige verhaal achter een foto kan begrijpen, ongeacht de taal die gesproken wordt“, aldus Instagram in een blogpost. Deze vertaalfunctie is al langer beschikbaar op Facebook, en is op Instagram natuurlijk net zo handig. Buitenlandse fotografen die in hun eigen taal een foto posten kunnen hierdoor gemakkelijker een groter publiek aanspreken, en jij als gebruiker hoeft niet meer af te vragen wat de beschrijving bij een foto betekent.

Verschillende gebruikers hebben de Instagram vertalenfunctie al en melden  dat het alleen werkt bij nieuwe berichten. Houd de app de komende dagen en weken dus in de gaten of jij er ook al mee aan de slag kunt. De afgelopen maanden heeft Instagram heel wat grote veranderingen doorgevoerd. Zo staat de tijdlijn sinds kort niet meer op chronologische volgorde, en is ook het uiterlijk van de app (inclusief het app-icoon) volledig op de schop gegaan.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Instagram

Bron: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu