De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Instagram gaat langere videoadvertenties tonen

Redactie
9 september 2015, 12:06
1 min leestijd
Instagram gaat langere videoadvertenties tonen

Instagram heeft aangekondigd ook videoadvertenties van 30 seconden mogelijk te gaan maken. Advertenties van vijftien seconden behoorden al een jaar tot de advertentiemogelijkheden voor bedrijven.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe opties Instagram  videoadvertenties

Met de uitbreiding van 15 naar 30 seconden wil Instagram haar adverteerders naar eigen zeggen betere mogelijkheden bieden om hun verhaal te vertellen. De videoduur voor gewone gebruikers blijft beperkt tot vijftien seconden.

Instagram videoadvertenties

Instagram heeft daarnaast nieuwe advertentie lay-outs beschikbaar gemaakt. Nadat de restrictie tot het vierkante formaat werd opgeheven en het al mogelijk was om foto’s en video’s in portretformaat te publiceren, is het nu ook mogelijk om de landschapsweergave te gebruiken.

Er wordt ook melding gemaakt van een nieuw premium-product genaamd Marquee. Volgens Instagram helpt Marquee bij het vergroten van massabekendheid en bereik van het product in een kort tijdbestek. De prijs van deze nieuwe dienst is echter nog niet bekendgemaakt door Instagram.

Infrastructuur van Facebook

De nieuwe advertentiemogelijkheden zijn vanaf september te boeken bij Instagram, voor zowel kleine als grote bedrijven. Instagram maakt voor de vertoning van de advertenties gebruik van de kennis die Facebook in huis heeft over een goede advertentie-infrastructuur. Hierdoor komt de boodschap van adverteerders terecht bij de doelgroep waarop zij mikken, gebaseerd op de informatie die gebruikers verstrekken over hun interesses zoals sport of mode.

De videoadvertenties worden op dit moment in dertig  landen ter wereld getoond bij het gebruik van Instagram. Vanaf 30 september zullen daar nog meer landen bijkomen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu