Google maakt Instant Tethering beschikbaar voor alle Nexus- en Pixel-toestellen

Thomas Haenen
13 februari 2017, 9:25
1 min leestijd
Google maakt Instant Tethering beschikbaar voor alle Nexus- en Pixel-toestellen

Met Instant Tethering is het een stuk makkelijker om je smartphone in een hotspot te veranderen. Vanaf vandaag is Instant Tethering beschikbaar voor een bredere groep gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Instant Tethering beschikbaar

Instant Tethering werkt nu op alle Nexus- en Pixel-toestellen, zo heeft Google laten weten via zijn forum. Dat betekent dat je de functie kunt gebruiken op een Google Pixel, Pixel XL, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 5X of Nexus 6P. Google is de feature sinds vorige maand aan het testen, maar nu zou vrijwel iedereen ermee aan de slag kunnen.

Instant Tethering beschikbaar

De functie is automatisch beschikbaar als je één van bovenstaande smartphones hebt, voorzien van de nieuwste versie van Android. Om het op jouw toestel te activeren ga je naar ‘Instellingen’ en selecteer je ‘Google’ onder de account-opties. Daar kun je instellen of jouw mobiele netwerk gedeeld mag worden met andere toestellen. Is dat zo ingesteld, dan kun je vervolgens direct aan de slag.

Zo werkt instant tethering

Google hoopt hotspots een stuk makkelijker te maken met instant tethering. Nu moet je een draadloze hotspot nog handmatig instellen en aanzetten, en op het te koppelen toestel een wachtwoord invullen. Instant tethering slaat al die stappen over. Als een toestel dat ingelogd is op dezelfde account in de buurt zit, kan het automatisch verbinding maken met je hotspot.

Met de feature ingeschakeld scant je toestel via bluetooth continu of er toestellen in de buurt zijn. Volgens Google zorgt dat wel voor wat extra accuverbruik, maar de feature wordt automatisch uitgeschakeld als jet toestel bijna leeg is. Het is onbekend of Instant Tethering in de toekomst ook uitgerold wordt voor andere Android-smartphones.

Lees het laatste nieuws over Android

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu