De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Intel: ‘Android maakt slecht gebruik van multi-core processoren’

Redactie
11 juni 2012, 14:43
1 min leestijd
Intel: ‘Android maakt slecht gebruik van multi-core processoren’
Intel-Medfield

Volgens Intel’s General Manager Mobile & Communications gaan Android-toestellen slordig met de kracht van multi-core processoren om. Mike Bell zegt dat Intel interne tests heeft uitgevoerd om dit te bewijzen. Eerder zei Nokia’s CEO Stephen Elop al iets soortgelijks over dual-core en quad-core processoren: hij vond dat deze telefoons vooral de batterij leegtrekken. Dat had waarschijnlijk vooral met de PR rondom Lumia-toestellen te maken, die single-core zijn. Elop onderbouwde het ook niet met verdere argumenten, maar de Intel-topman deed dat wel: hij beweert dat de thread scheduler van de Android-toestellen aangepast moet worden.

Dit is het onderdeel van het besturingssysteem dat besluit welke processorkern wordt ingeschakeld voor een bepaalde taak. De thread scheduler kijkt of er meerdere kernen moeten worden ingeschakeld om een zware taak uit te voeren. Hierbij spelen meerdere factoren mee. Zoveel mogelijk processorkracht is niet altijd het beste antwoord, omdat daardoor de batterij sneller leeggaat. Android maakt volgens Bell nog onvoldoende effectief gebruik van meerdere processorkernen. De fout ligt niet alleen bij de toestelmakers, maar ook bij de makers van de SoC’s.

Lees verder na de advertentie.

Toch heeft Intel zelf ook belangen bij de opmerking over multi-core processoren. De meeste toestelmakers hebben gekozen voor dual- of quad-core processoren van ARM, geproduceerd door bedrijven als NVIDIA, Qualcomm en Samsung. Intel stelt daar de single-core Medfield Atom-processor tegenover. Die presteert volgens Intel net zo goed als de matig geoptimaliseerde multi-cores. Intel’s Medfield-processor maakte z’n debuut in de Lenovo K800. Uit benchmarktests bleek de Intel beter te presteren dan de Galaxy Nexus, Droid RAZR en Samsung Galaxy S II.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu