Intel CEO: ‘Android heeft last van groeipijnen’

Redactie
19 mei 2011, 13:58
1 min leestijd
Intel CEO: ‘Android heeft last van groeipijnen’
paul-otellini

Intel CEO Paul Otellini heeft tijdens een bijeenkomst met investeerders gezegd, dat Android momenteel in een overgangsfase met groeipijnen zit. Android is bezig met een overgang van chaos naar meer controle, waarbij Google meer grip op het platform krijgt. Google moet daarom de inspanningen anders richten: van het aantrekken van zoveel mogelijk gebruikers naar een aanpak waarbij ze de fragmentatie van het platform proberen onder control te krijgen. Volgens Otellini staat Apple aan het andere eind van het spectrum, waarbij ze een strakke regie hebben over het platform.

In Otellini’s woorden:

Lees verder na de advertentie.

Google’s model is to get as broad a base as possible because, how do they get paid? They don’t get paid by selling Android. They get paid by clicks. At the end of the day, the more pervasive Android is, the more money Google ultimately makes because advertising revenue can accrue from it. I think there is some growing pains that Android is going through… How do you create order out of chaos?

Android staat echter voor problemen die vergelijkbaar met Microsoft zijn. Microsoft had moeite om de control over het Windows-ecosysteem te houden toen het nog op meerdere technische architecturen werkte. Toen Microsoft koos voor Intel’s x86-architectuur werd het makkelijker. De Intel CEO verwacht dat Android minder open wordt, om de fragmentatie tegen te gaan. Volgens een onderzoek van afgelopen maand vindt 87 procent van de Android-ontwikkelaars dat er teveel fragmentatie is, waaronder 57 procent die het als een “groot probleem” ziet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu