De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Intel lanceert nieuwe Atom-processor voor tablets

Redactie
13 april 2011, 8:23
1 min leestijd

De nieuwe reeks processoren van Intel met de naam ‘Oak Trail’ is klaar! De processoren kunnen door fabrikanten geïnstalleerd worden in telefoons en tablets. Vanaf mei verschijnt de eerste Oak Trail-processor – de Atom Z670 – in elektronische apparaten. Op papier komt deze 1,5 GHZ-processor qua kracht in de buurt van een Nvidia Tegra 2-multikernprocessor (1 GHz, maar wel met twee cores). De processor verschijnt in meer dan 35 innovatieve tablets en computers van bedrijven als Fujitsu, Lenovo en Evolve III. De processor is geschikt om te werken met Android en Windows.

De nieuwe processor heeft HDMI-ondersteuning voor 1080p video’s. De processor is niet alleen zestig procent kleiner en dunner dan vorige generaties, maar ook nog eens energiezuiniger.

Lees verder na de advertentie.

De ontwikkelingen rondom processoren gaat enorm hard. Op dit moment liggen de eerste Android-telefoons met multikernprocessoren al in de winkel, zoals de LG Optimus 2X Speed. Eind dit jaar of in 2012 verschijnen mogelijk de eerste telefoons met drie of meer processoren aan boord. En wat te denken van de steeds hogere kloksnelheid? 1,5 GHz lijkt de nieuwe standaard te worden, maar het is nog maar een kwestie van tijd of dit wordt verhoogd naar 2 GHz. Anno 2011 is een high-end-smartphone bijna net zo krachtig als een console of een nieuwe pc.

Via: Eurodroid

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu