‘Intel stopt met het maken van wearables’

Erwin Vogelaar
19 november 2016, 18:55
2 min leestijd
‘Intel stopt met het maken van wearables’

Er waren een hoop plannen voor Intel wearables, maar nu lijkt het erop dat het bedrijf uit deze markt gaat stappen. Dit met een grote ontslagronde als gevolg.

Lees verder na de advertentie.

Intel wearables

Intel zal grotendeels uit de wearablemarkt stappen. Dit stellen bronnen die dicht bij het bedrijf staan tegenover website TechCrunch. Dit terwijl Intel de afgelopen jaren meerdere bedrijven heeft overgenomen die gespecialiseerd zijn in het maken van draagbare technologie. Intel zou al meerdere werknemers hebben geïnformeerd over het feit dat ze voor het eind van dit jaar hun baan kwijt zullen zijn. Mogelijk gaat het om een flinke ontslagronde.

intel wearables

In 2014 heeft Intel het bedrijf Basis gekocht, maker van verschillende fitness-horloges. Basis werd opgenomen in de New Devices Group, een nieuwe Intel-divisie om de wearablemarkt te bestormen. In 2015 werd daarvoor ook Recon gekocht, een bedrijf dat brillen met displays voor fietsers, snowboarders enzovoort maakt. Dat het niet helemaal voor de wind ging met deze nieuwe divisie bleek wel afgelopen zomer, toen de Basis Peak (zie afbeelding hierboven) teruggeroepen moest worden. Het horloge werd namelijk te warm bij ongeveer 0,2 procent van de gebruikers. In plaats van de horloges te vervangen is Intel volledig gestopt met de verkoop van de Basis Peak. Een grote tegenslag voor de divisie en Intel.

Het is nog niet duidelijk of Intel volledig uit de wearablemarkt stapt of alleen een stap terug doet. De ontslagen zullen wel voornamelijk binnen het oude New Devices Group vallen. Deze aparte Intel-divisie bestaat tegenwoordig niet meer los, maar is afgelopen april opgenomen in het bredere New Technologies Group. Dat was wellicht al een duidelijk teken dat het bedrijf minder met wearables wilde doen. De verwachting is dat de aangekondigde wearables van Intel niet meer op de markt zullen komen. Hieronder valt onder andere de Basis Ruby, een nog onaangekondigd fitnesshorloge.

Lees het laatste nieuws over Intel

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu