De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Intel werkt aan eigen interface voor Android en Tizen’

Gijs Ettes
10 juni 2013, 9:46
1 min leestijd
‘Intel werkt aan eigen interface voor Android en Tizen’
intel_logo

Intel zou bezig zijn met zijn eigen skin voor Tizen en mogelijk ook Android, genaamd Obsidian. Een anonieme bron heeft enkele vroege screenshots en video’s van het Intel-project achtergelaten bij Ars Technica.

Lees verder na de advertentie.

Bij de gelekte screenshots gaat het waarschijnlijk nog om een vroege versie van Obsidian: de interface ziet er nog niet af uit. In de foto’s krijg je vooral een voorlopige indruk van het homescherm met alle applicaties, de schermen voor je contacten en bellen en het notificatiescherm.

Tizen is een open source-openbesturingssysteem voor apparaten als smartphones en tablets. Obsidian zou vooral bedoeld zijn voor de eerste toestellen met Tizen 2.0. Deze versie van het open source-besturingssysteem wil Samsung voor verschillende apparaten gaan gebruiken. Obsidian had al in juli moeten verschijnen, maar volgens Ars Technica gaat dit niet meer lukken.

Een Android-versie van de skin zou volgens de anonieme bron vanuit Intel ook moeten verschijnen, maar hier zijn door Intel noch andere bedrijven officiële aankondigingen over gedaan. Het is überhaupt nog niet honderd procent zeker of Obsidian zelf het daglicht gaat zien.

Via: Tweakers

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu