‘Intel werkt aan eigen interface voor Android en Tizen’

intel_logoIntel zou bezig zijn met zijn eigen skin voor Tizen en mogelijk ook Android, genaamd Obsidian. Een anonieme bron heeft enkele vroege screenshots en video’s van het Intel-project achtergelaten bij Ars Technica.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bij de gelekte screenshots gaat het waarschijnlijk nog om een vroege versie van Obsidian: de interface ziet er nog niet af uit. In de foto’s krijg je vooral een voorlopige indruk van het homescherm met alle applicaties, de schermen voor je contacten en bellen en het notificatiescherm.

Tizen is een open source-openbesturingssysteem voor apparaten als smartphones en tablets. Obsidian zou vooral bedoeld zijn voor de eerste toestellen met Tizen 2.0. Deze versie van het open source-besturingssysteem wil Samsung voor verschillende apparaten gaan gebruiken. Obsidian had al in juli moeten verschijnen, maar volgens Ars Technica gaat dit niet meer lukken.

Een Android-versie van de skin zou volgens de anonieme bron vanuit Intel ook moeten verschijnen, maar hier zijn door Intel noch andere bedrijven officiële aankondigingen over gedaan. Het is überhaupt nog niet honderd procent zeker of Obsidian zelf het daglicht gaat zien.

Via: Tweakers