‘Nieuwe Android Wear krijgt interactieve watchfaces’

Redactie
13 juli 2015, 9:35
1 min leestijd
‘Nieuwe Android Wear krijgt interactieve watchfaces’

Google werkt aan een nieuwe versie van Android Wear die meer functies voor watchfaces gaat bieden. Zo zouden watchfaces in de volgende Android Wear-versie voortaan interactief worden.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt althans Phandroid op basis van interne Google-documenten. De documenten beschrijven vier nieuwe vormen van interacteren met de watchface, het design van het klokje op het scherm van je smartwatch. Als je in de volgende versie van Android Wear op het klokje drukt, verschijnt de launcher niet meer. Je wisselt dan tussen kleuren van de watchface.

Interactieve watchfaces

Een tap kan de kleur van de watchface aanpassen, zoals hieronder valt te zien. Ook is het mogelijk dat eenzelfde tap meer informatie op het scherm laat zien, zoals het weer of een aankomende afspraak. Dit hangt af van de watchface die je gebruikt.

Android_Wear_Interative_Watchfaces_1
Android_Wear_Interative_Watchfaces_2

Daarnaast zorgt een tap ervoor dat er meer informatie over een specifiek onderdeel wordt getoond. Heb je 1235 stappen gezet? Drukt hierop en er verschijnt een nieuw venster waar je meer informatie over het aantal stappen te zien krijgt. Door nog een keer op het scherm te drukken wordt de normale watchface weer getoond.

Android_Wear_Interative_Watchfaces_3
Android_Wear_Interative_Watchfaces_4

Als laatste is het mogelijk om, indien een nieuw scherm met extra informatie wordt geopend, het betreffende scherm weg te swipen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het openen van nieuwe apps, zoals Google Fit. Er schuift dan een nieuw app-venster in vanaf de rechter zijkant, die je vervolgens weer naar dezelfde kant kunt wegswipen.

Laatste nieuws over Android Wear

Bron: Phandroid
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu