Interesse om applicaties voor Android te ontwikkelen groeit sterk

Volgens cijfers van analysebureau Flurry hebben softwareontwikkelaars Android ontdekt. Sinds het begin van dit jaar is bij Android het marktaandeel in softwareprojecten meer dan verdubbeld, terwijl het aantal softwareprojecten bij de iPhone elke maand omlaag is gegaan. Ontwikkelaars kiezen er steeds vaker voor om applicaties voor Android te ontwikkelen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Dat is misschien ook wel te verklaren: Apple’s goedkeuringsproces voor de App Store roept regelmatig vraagtekens op en het komt regelmatig voor dat applicaties zonder duidelijke opgaaf van redenen moeten verdwijnen (de meest recente klopjacht van Apple lijkt op ebooks te zijn gericht). Apple’s beleid heeft niet alleen impact op ontwikkelaars. Ook toestelmakers lopen tegen beperkingen aan: zo heeft Palm stappen ondernomen omdat Apple tegenhoudt dat de Palm Pre met iTunes synchroniseert.

flurry

Toch is de iPhone zelf nog steeds een groot succes: Apple heeft afgelopen kwartaal 5,2 miljoen iPhones verkocht. Dat is een groei van 626 procent in vergelijking met het tweede kwartaal in 2008. Apple heeft nu 8% van de omzet in de telefoonmarkt in handen. Dat lijkt weinig, maar ze halen daarmee wel 32 procent van de operationele winsten in de telefoonindustrie binnen.

Via: Flurry

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.