Interesse van ontwikkelaars in Android groeit

Redactie
26 januari 2011, 13:06
1 min leestijd
Interesse van ontwikkelaars in Android groeit

Steeds meer ontwikkelaars zien de potentie van Android in en willen applicaties gaan ontwikkelen voor het mobiele besturingssysteem van Google. Dit blijkt uit een onderzoek van Appcelerator en onderzoeksbureau IDC onder ruim tweeduizend ontwikkelaars. Hoewel de iPhone op dit moment het populairste product is, wordt het verschil met Apple’s telefoon steeds kleiner.

Lees verder na de advertentie.

Tablets: iPad wint

Tijdens de CES in Las Vegas werden er 85 nieuwe Android-tablets aangekondigd. Dit droeg er waarschijnlijk aan bij dat de belangstelling van ontwikkelaars voor het ontwikkelen van applicaties voor Android-tablets stijgt met twaalf procentpunten: van 62 procent (oktober 2010) naar 74 procent (januari 2011). Toch blijft de iPad bovenaan staan met een percentage van 87 procent (drie procentpunten gestegen). De interesse in de BlackBerry Playbook verdubbelde bijna van 16 naar 28 procent.

Telefoons: Android nadert Apple

Ook de belangstelling voor Android-telefoons groeide de afgelopen drie maanden. Op dit moment is 87 procent van de ontwikkelaars zeer geïnteresseerd in het ontwikkelen van apps voor telefoons met het besturingssysteem van Google. Drie maanden geleden was dat nog 82 procent. Apple’s iPhone staat overigens nog steeds bovenaan met een percentage van 92 procent, maar Android komt steeds dichter in de buurt van de concurrent.

Windows Phone 7

De belangstelling voor Windows Phone 7 groeit nog steeds. Toch is slechts 36 procent van de ontwikkelaars zeer geïnteresseerd om applicaties te maken voor de telefoon van Microsoft. Dit is echter al acht procentpunten meer dan drie maanden geleden.

Bron: IDC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu