‘Google bereidt grote internationale release van Chromecast voor’

Redactie
23 januari 2014, 8:41
1 min leestijd
‘Google bereidt grote internationale release van Chromecast voor’
internationale release van Chromecast

Google zou de grote internationale release van Chromecast al aan het voorbereiden zijn, met een product dat specifiek is aangepast aan de Europese markten. De slimme hdmi-dongel van Google zou ervaringen moeten bieden die per continenet of land verschillend kunnen zijn. Zo bekijkt Google welke diensten in welke landen populair zijn. In sommige landen willen Chromecast-bezitters alleen YouTube en de andere bekende diensten, in andere grote landen kunnen andere diensten belangrijk zijn.

In Nederland lijkt het logisch dat veel Chromecast-bezitters graag een Chromecast-knop in de apps van Uitzending Gemist en RTL XL willen. Beide partijen hebben tegenover AndroidPlanet aangegeven dat ze met de Chromecast-integratie bezig zijn, maar willen nog geen officiële releasedatum geven. Ook is de Chromecast SDK, de tool voor ontwikkelaars om de Chromecast-api in hun apps te gebruiken, nog niet beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Casten van tabs in Chrome

google-chromecast-main2

Ook zegt Google dat ze het casten van tabbladen via de Chrome-browser willen verbeteren voor de internationale release van Chromecast. “Het casten van tabs moet stabieler werken”, aldus Google. “Het blijft moeilijk om uit te vogelen hoe je effectief veranderingen in de buffer van een video en daarmee de webpagina kan verwerken en versturen naar de Chromecast.

Een uiteindelijke Nederlandse of Europese releasedatum van de Chromecast blijft nog onbekend, maar Google zou wel begonnen zijn aan de massaproductie van de hdmi-dongel voor de internationale release van Chromecast.

Lees meer over de Chromecast

De Chromecast is al via verschillende kanalen in Nederland verkrijgbaar. Lees ook onze Chromecast review en bekijk de mogelijkheden met Plex en Chromecast.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu