Google lanceert leukste manier om kinderen internetveiligheid te leren

Erwin Vogelaar
6 juni 2017, 20:37
2 min leestijd
Google lanceert leukste manier om kinderen internetveiligheid te leren

Google lanceert een nieuwe campagne om kinderen ‘internet-awesome’ te maken. Het spel Interland is daar onderdeel van. Dit is de leukste manier om kinderen internetveiligheid te leren.

Lees verder na de advertentie.

Kinderen internetveiligheid leren via Interland

Kinderen en internet is voor ouders een moeilijk onderwerp. Online is een hoop goeds te vinden, maar dan moeten kinderen wel weten hoe ze zich in deze wereld moeten gedragen. Dat geldt niet alleen achter een computer. Ook via smartphones gaat deze wereld open. Om hiermee te helpen, lanceert Google een nieuwe campagne waarin kinderen leren internet-awesome te worden. Onderdeel daarvan is een spelletje dat bijzonder leuke manier lessen leert over internetgebruik.

Interland bestaat uit verschillende losse spelletjes, waarin kinderen onder andere leren over hackers en phishers. Neem bijvoorbeeld het spelletje over wachtwoorden. Hierin rent de speler naar een toren om een hacker voor te blijven en een wachtwoord te creëren. Bij het rennen worden er letters verzameld. Eerst kleine letters, daarna hoofdletters en tekens en cijfers. Als je meer letters verzamelt, krijg je meer mogelijkheden voor wachtwoorden. Met het gecreëerde wachtwoord zet je vervolgens de toren op slot, zodat de hacker geen kans heeft.

Naast veiligheid leren de spelletjes kinderen ook over gedrag. Bijvoorbeeld over het te slim af zijn van cyberpestkoppen en het delen van persoonlijke dingen online. Het spelletje is niet in het Nederlands te spelen, maar kinderen die het internet gebruiken, kennen al snel heel wat Engels en dan zijn de teksten in Interland geen probleem meer. Spelen doe je gewoon in je browser.

Voor ouders

Als kinderen twijfelen over iets dat ze online zien, worden ze aangemoedigd om met hun ouders te praten. Voor ouders die het allemaal niet zo goed weten, maakt Google ook een videoserie met bekende YouTubers om te praten over verschillende belangrijke onderwerpen rond internetgebruik. In onderstaande video krijg je daar alvast een vooruitblik op.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu