Interview met Android-hacker JesusFreke

Task Manager for Root UsersToen de T-Mobile G1 werd gelanceerd was één van de meestgevraagde wensen het verkrijgen van rootrechten, zodat je aangepaste versies van de firmware zou kunnen installeren. JesusFreke is degene die al vanaf het begin custom firmware maakt en tot op de dag van vandaag steeds een nieuwe custom firmware klaar heeft zodra er een officiële update van Google beschikbaar komt. Reden genoeg voor Google And Me om eens een interview te organiseren met JesusFreke (kortweg JF).

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


JesusFreke praat over zijn ervaringen met Android en de toekomstplannen wat releases betreft. Toen JF zijn G1 kocht wist hij nog niet van de beruchte ‘root bug’ en baalde dat hij geen rootrechten had toen hij de G1 uiteindelijk in handen had. Hij keek wat rond in de broncode en toen uiteindelijk RC30 uitkwam, waarin de root bug was gefixt had hij al zoveel ervaring opgedaan dat hij een custom firmware kon maken. Interessant interview om te lezen, voor mensen die wat meer willen dan de standaardfunctionaliteit.

Via: Google And Me

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.