Introduceert HTC vandaag twee Facebook-telefoons? #mwc11

Redactie
15 februari 2011, 8:38
2 min leestijd

Grote fabrikanten als Samsung, Sony Ericsson en LG hebben al een persconferentie gehouden op het Mobile World Congress. Alleen HTC is nog aan de beurt. Stiekem kijken we het meest uit naar deze presentatie, want HTC heeft de afgelopen weken weinig details laten lekken over nieuwe Android-toestellen. De belangrijkste producten van de eerder genoemde fabrikanten – de Galaxy S 2, Galaxy Tab 2, Optimus Pad, Optimus 3D en Xperia Play – zagen we natuurlijk al van mijlenver aankomen. HTC blijft echter stil. Muisstil. Komt HTC vandaag met een tablet? Misschien. Introduceert het bedrijf een Facebook-telefoon? Zeer waarschijnlijk. En de opvolger van de Desire 2, is die van de partij? Ja!

HTC komt dit jaar met enkele nieuwe toestellen en wellicht een eigen tablet. De HTC Saga lekte vorige week al uit. Dit is waarschijnlijk een high-end-toestel met Android 2.2.1 (Froyo) en een camera aan de voorkant. Daarnaast komt HTC met de opvolger van de HTC Desire. De HTC Desire 2 krijgt mogelijk een multikernprocessor en draagt de naam ‘Pyramid’. Ook is de opvolger van de HTC Wildfire waarschijnlijk van de partij, maar we zullen op de presentatie moeten wachten om te zien hoe dit toestel gaat heten. Er gaan geruchten rond dat HTC tijdens het Mobile World Congress haar eerste Android-tablet aankondigt: de Flyer. Deze tablet draait op Android 2.3, maar wordt later geüpdatet naar Android 3.0 (Honeycomb).

Lees verder na de advertentie.

Facebook-telefoons

Maar er is meer! Er zijn twee HTC-telefoons uitgelekt met een speciale Facebook-knop. De HTC ChaCha en HTC Salsa zien er allebei anders uit, maar worden door HTC allebei naar voren geschoven als Facebook-telefoons. Dit is bijzonder, want er zijn nog niet veel smartphones die speciaal zijn afgestemd op dit sociale netwerk. Opvallend aan de ChaCha is het kleine scherm van 2,6 inch en het fysieke toetsenbord. De HTC Salsa heeft een iets groter scherm (3,4 inch) en heeft een Sense-achtige interface. Opvallend is dat de weerinformatie in de klok vervangen is door Facebook-statusupdates. Ik vermoed dat HTC zich met beide telefoons richt op een jonge doelgroep en dat de toestellen niet al te duur worden.

HTC Revolver

Oh ja, en dan is er nog dit toestel aan de rechterkant: de HTC Revolver. Volgens geruchten is dit de allereerste telefoon die draait op Honeycomb. De HTC Revolver heeft een 4,3 inch touchscreen, een 1,2 GHz multikernprocessor en 1 GB RAM. Prima specificaties voor een high-end-toestel.

Vragen

Later vanochtend vindt de persconferentie van HTC plaats. Android Planet is daar natuurlijk bij aanwezig. Later vandaag is er een Q&A-sessie met Mark Moons. Heb jij brandende vragen? Zet ze onder dit artikel en wellicht nemen wij deze mee naar de Q&A-sessie!

Bronnen: Gizmodo, Androinica & Engadget

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu