Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

5 dingen die iOS 11 en de iPhone X beter doen dan Android

Erwin Vogelaar
19 september 2017, 20:22
2 min leestijd
5 dingen die iOS 11 en de iPhone X beter doen dan Android

Apple heeft vorige week de iPhone X onthuld en vandaag komt iOS 11 uit. Deze dingen doen iOS 11 en de iPhone X beter dan Android.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11 en iPhone X beter dan Android

We hebben al gekeken naar welke functies van iOS 11 allang bij Android zijn te vinden. Toch is het ook goed om andersom te kijken. We zien vijf punten waarop Apple voorloopt.

1. Face ID

Android heeft al jarenlang gezichtsherkenning, maar de uitwerking van deze technologie is op z’n best twijfelachtig. Zelfs bij de nieuwere smartphones van Samsung is de gezichtsherkenning relatief makkelijk te foppen. Apple lijkt alles te doen om deze fout met Face ID te vermijden. Het bedrijf werkt zelfs samen met mensen die de meest realistische maskers maken, om er voor te zorgen dat de sensoren absoluut niet om de tuin geleid kunnen worden.

iphone x beter dan android

Uiteraard moet de praktijk nog uitwijzen of Face ID echt zo goed werkt als Apple beweert. Het bedrijf heeft er zelf echter vertrouwen in, want de vingerafdrukscanner is volledig verdwenen op de iPhone X. De focus op veiligheid is in ieder geval iets waar Android-makers zich door mogen laten inspireren voor hun eigen versies van deze technologie.

2. Animoji

Met deze vergevorderde gezichtsherkenning gaat Apple verder dan beveiliging. Het bedrijf voegt namelijk ook iets leuks toe met de Animoji. Het is met de iPhone X mogelijk om een emoji te animeren via je eigen gezichtsbewegingen. Deze animatie is, in combinatie met je stem, te versturen via Apples berichten-app iMessage.

Of de Animoji populair wordt is nog maar de vraag. Animoji zijn bijvoorbeeld niet in WhatsApp, Facebook Messenger of Telegram te versturen, terwijl daar toch de meeste gesprekken worden gevoerd. In ieder geval zijn de animaties bijzonder leuk om te zien.

3. ARKit

We hebben al eerder geschreven over Apples ARKit en Googles ARCore. Hoewel Google niet ver achterloopt op Apple qua technologie, lijken app-makers zich wel massaal op Apples platform te storten. Dit betekent voor gebruikers een hoop meer opties voor augmented reality op iPhones dan Android-toestellen.

Dit komt niet alleen doordat Apple eerder was met zijn toegankelijke framework voor augmented reality, maar ook omdat er een enorm aantallen toestellen binnenkort ARKit ondersteunen. Dat is bij Android een ander verhaal.

4. Updates

Ja, we moeten het weer even over updates hebben. iOS 11 is direct beschikbaar voor een enorm aantal toestellen. Android 8.0 (Oreo) is er ook al, maar zoals gebruikelijk gaat deze uitrol weer akelig traag. Het besturingssysteem staat nog niet eens op een procent van alle Android-smartphones.

iphone x beter dan android

5. Eigen chips

Google is druk bezig met het maken van een eigen chip om met een echte Google-smartphone op de markt te komen. Apple is al veel verder. Niet alleen maakt het bedrijf al jaren zijn eigen processoren om zijn toestellen aan te sturen, maar dit jaar heeft Apple voor de iPhone X ook voor het eerst een eigen GPU gemaakt. Hierdoor heeft het bedrijf veel meer zelf in handen, zowel qua veiligheid als optimalisatie.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu