De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Studenten laten iOS-apps op Android draaien

Redactie
15 mei 2014, 16:02
1 min leestijd
Studenten laten iOS-apps op Android draaien
 iOS-apps op Android

Studenten van de universiteit van het Amerikaanse Columbia hebben een stukje software ontwikkeld waardoor het mogelijk wordt om iOS-apps op Android te draaien. Het stukje software, dat zij Cider noemen (Apple, Cider, snapt u ‘m?), is geen emulator of virtuele omgeving waarbinnen iOS-apps worden gedraaid, maar een speciale laag voor Android waarmee iOS-applicaties kunnen worden aangedreven. Door de software denken de iOS-apps daadwerkelijk dat zij op een iOS-apparaat draaien. Dit gebeurt middels de binaries en frameworks van Android, die iOS-apps ‘foppen’ en laten denken dat de betreffende apps op de XNU-kernel van Apple draait. Android heeft een Linux-kernel.

Hoewel het idee tof is, lijkt de uitwerking nog erg bèta: de iOS-apps op Android draaien traag en kunnen veelal geen gebruikmaken van specifieke hardwareonderdelen, die bij veel apps nodig zijn.

Zo krijgen iOS-apps op Android nog geen toegang tot bluetooth, de camera of gps- of -telefoonverbinding. Volgens de studenten is het voorlopig een eerste versie. Het prototype zou de komende tijd worden uitgebreid. Het blijft vooralsnog een bètaproduct, maar volgens de studenten zit er toekomst in Cider.

Lees verder na de advertentie.

Hoe Cider wordt geïnstalleerd en of dit ooit gemakkelijk wordt voor de doorsnee gebruiker, blijft voorlopig onbekend. De verwachting is dat het installeren van Cider voor de gemiddelde Android-gebruiker een heel flink werkje zal worden.

iOS-apps op Android: een video

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu