iOS blijft tabletmarkt domineren tot 2015

Analisten van Gartner voorspellen dat iOS de tabletmarkt de komende jaren blijft domineren, ook al neemt de concurrentie toe.

Volgens Gartner verkoopt Apple tot het eind van 2011 47,9 miljoen tablets met iOS. Hierdoor heeft het bedrijf 68,7 procent van de totale markt in handen. Dit is toch nog altijd 15 procent minder dan afgelopen jaar.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Gartner verwacht dat het aantal iOS-tablets toeneemt tot 138,5 miljoen in 2015. Toch is het marktaandeel tegen die tijd afgenomen van 68,7 procent naar 47,1 procent. De nieuwe winnaar lijkt Android te zijn. Van 2011 tot 2015 neemt het marktaandeel toe van 19,9 procent naar 38,6 procent. Dit betekent dat het gat tussen Apple en Google in 2015 nog maar 8,5 procent is.

Dit jaar gaan er volgens Gartner 13,9 miljoen Android-tablets over de toonbank. In 2015 worden er echter 113,4 miljoen tabletcomputers met Google Android verkocht. Een flinke stijging. Dit komt mede door het open ecosysteem, een laag prijskaartje en veel fabrikanten die meedoen.

Een belangrijke eis van toekomstige tablet-kopers is dat een tablet op hetzelfde besturingssysteem draait als een smartphone. Hierdoor zijn gebruikers snel vertrouwd met het besturingssysteem en kunnen zij dezelfde applicaties uitwisselen, zo meldt Gartner.

Via: The Inquirer

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.