iPed draait op Android en kost maar 100 dollar

china ipedDe iPad is een paar dagen geleden officieel in Japan in de verkoop gegaan. Het Japanse tv-journaal besteedde er aandacht aan, maar ging ook uitgebreid in op het goedkopere alternatief uit China: de iPed. Deze nagemaakte iPad is verkrijgbaar in Shenzhen (China), het hart van de Chinese gadgetindustrie en de stad met de grootste Foxconn-fabriek. De iPed kost omgerekend rond $105 en draait op Google’s open source-besturingssysteem Android. Binnenin is een Intel-chip aanwezig, met 128MB RAM en 16GB opslag. Het apparaat heeft een 7 inch touchscreen en is bedoeld voor multimedia- en internettoepassingen.

De iPed wordt verkocht in een doos die nauwelijks te onderscheiden is van de officiële iPad-verpakking. Wie in één oogopslag wil weten om welk apparaat het gaat kijkt naar het iPod-icoontje op de verpakking: er staat ‘iPed’ bij in plaats van ‘iPod’. In de handleiding wordt overigens gesproken over een APad.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Volgens de handleiding heet het apparaat een APad:
handleiding apad

Maar op de doos staat iPed:
close-up iped

De overeenkomst is opmerkelijk:
iped ipad

Hieronder zie je een filmpje:

Via: 9to5Mac en Kotaku

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.