5 toestellen die je beter kunt kopen dan de iPhone 6S

Apple presenteerde vorige week de nieuwe iPhone, gelijktijdig met een app die het voor Android-gebruikers gemakkelijker moet maken om over te stappen naar iOS. Maar waarom zou je overstappen als je een veel betere Android voor minder koopt?

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Op zoek naar het beste iPhone 6S alternatief

Naar alle waarschijnlijkheid zijn de iPhone 6S en 6S Plus vanaf 2 oktober verkrijgbaar in Nederland. Op de iPhone 6S abonnement pagina kan je alle providers vergelijken en de beste deal vinden. De nieuwe iPhones zijn op diverse fronten verbeterd ten opzichte van hun voorgangers, maar ook een stuk duurder geworden. Zo betaal je voor een 6S met 16GB opslag straks 749 euro, terwijl je voor de grotere 6S Plus maar liefst 849 euro moet lappen. Geen zin om zoveel geld te betalen of wens je een toestel met meer mogelijkheden, dan kun je een van de Android-telefoons hieronder overwegen.

1. Samsung Galaxy S6 (547 euro)

samsung galaxy s6 iphone 6s alternatiefDe Galaxy S6 is vooralsnog niet het verkoopsucces waar Samsung op gehoopt had, maar hij is – mede dankzij de recente prijsverlaging – een bijzonder aantrekkelijk alternatief voor de nieuwe iPhone. Zo is de S6 nauwelijks groter dan de iPhone 6S (en zelfs een stukje dunner en lichter), maar toch voorzien van een groter 5,1 inch-scherm met een hogere resolutie en een helderder en contrastrijker beeld. Bovendien heeft het instapmodel dubbel zoveel opslag (32GB) en een betere 16 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie. De afwerking van het toestel is uitstekend en Gorilla Glass 4 aan de voor- en achterkant voorkomt krassen. Zelfs met de ietwat drukke TouchWiz-interface valt te leven.

Samsung Galaxy S6
9,0
Welke Samsung Galaxy S6 wil je?
Selecteer:
32GB
Sim only nodig?

2. Motorola Moto X Play (379 euro)

motorola moto x playHecht je veel waarde aan een goede camera, lange accuduur en een prettig werkende interface zonder bloatware, dan is de Motorola Moto X Play hét toestel om voor te gaan. De smartphone is geen kleine jongen door het 5,5 inch-scherm, maar de combinatie van de full-hd-resolutie en de flinke 3630 mAh-accu garandeert  een enorm lange accuduur. Bovendien draait de Moto X Play op een stockversie van Android 5.1.1 en is de hardware vlot genoeg om alle populaire apps en games moeiteloos af te spelen. Ook prettig is de waterafstotende coating en ondersteuning voor nfc en dualsim. Voor deze prijs vind je bijna geen betere smartphone.

Motorola Moto X Play
Welke Motorola Moto X Play wil je?
Wij hebben momenteel geen Motorola Moto X Play aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

3. Samsung Galaxy S6 Edge+ (775 euro)

base_Samsung-Galaxy-S6-Edge-Plus-32GB-Gold_5De Galaxy Note 5 is nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar met de Galaxy S6 Edge+ heeft Samsung al wel een geduchte concurrent voor de iPhone 6S Plus in zijn assortiment opgenomen. Met een adviesprijs van zo’n 800 euro is het ook meteen de duurste Samsung-smartphone, al zijn daar de prestaties en specs ook naar. De Edge+ heeft een prachtig 5,7 inch-QHD-scherm met een ongekende kleurweergave en contrast. Bovendien is het scherm aan beide zijden licht gebogen wat er fraai uitziet en handige functies biedt. Zo kun je contacten en veelgebruikte apps als snelkoppeling op de schermrand zetten. Verder is de Edge+ voorzien van prima camera’s, een goede accu en talloze andere features.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus
8,5
Welke Samsung Galaxy S6 Edge Plus wil je?
Wij hebben momenteel geen Samsung Galaxy S6 Edge Plus aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

4. Sony Xperia Z5 (699 euro)

base_Sony-Xperia-Z5-Premium-Gold_1De Xperia Z5 is Sony’s nieuwe vlaggenschip en kan de concurrentie met de nieuwe iPhones gemakkelijk aan. Het toestel heeft een full-hd-scherm (5,2 inch), een indrukwekkende 23 megapixel-camera aan de achterzijde en 32GB aan opslag dat met een micro-sd-kaart kan worden uitgebreid tot 200GB. Ook handig is de vingerafdrukscanner aan de zijkant, die is geïntegreerd in de powerknop en gemakkelijk is te bereiken. De hardware van het toestel is vliegensvlug en hetzelfde geldt voor de interface: die is door Sony simpel gehouden, maar biedt voldoende mogelijkheden om aangepast te worden. De prijs van de Xperia Z5 is wel wat hoger, al krijg je dubbel zoveel opslagruimte en ben je nog steeds goedkoper uit dan wanneer je voor een iPhone zou gaan.

Sony Xperia Z5
8,0
Welke Sony Xperia Z5 wil je?
Wij hebben momenteel geen Sony Xperia Z5 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

5. LG G4 (480 euro)

base_LG-G4_2De LG G4 is sinds april van dit jaar verkrijgbaar, maar ook nu nog een aantrekkelijk alternatief voor de vlaggenschepen van bijvoorbeeld Apple en Samsung. Dat is enerzijds te danken aan de prima specs en prestaties en anderzijds aan de prijs, die inmiddels onder de 500 euro is gedoken. Daarvoor krijg je een fraai 5,5 inch-scherm, 32GB aan uitbreidbare opslag en een uitstekende 16 megapixel-camera met snelle autofocus. De LG-smartphone wordt aangedreven door een Snapdragon 808-chip met een hexacore-processor. Die zorgt ervoor dat je probleemloos de laatste apps en games kunt draaien. Maar het indrukwekkendst is natuurlijk het scherm, dat zich dankzij de 2K-resolutie uitstekend leent voor het bekijken van foto’s en video’s.

LG G4
8,0
Welke LG G4 wil je?
Wij hebben momenteel geen LG G4 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Lees ook ons artikel 6 features die de iPhone 6S heeft `geleend` van Android waarin we uiteenzetten welke features in in de nieuwe iPhone al eerder beschikbaar waren voor Android.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.