De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Galaxy S7 Edge legt het in droptest af tegen iPhone 6S Plus

Jarno Stinissen
3 maart 2016, 13:08
2 min leestijd
Galaxy S7 Edge legt het in droptest af tegen iPhone 6S Plus

In een droptest van Youtuber EverythingApplePro blijkt dat de Galaxy S7 Edge van  een sterke behuizing is  voorzien, maar het toestel zijn meerdere moet erkennen in de iPhone 6S Plus.

iPhone 6S Plus versus Galaxy S7 Edge droptest

In de droptest worden beide toestellen van één, anderhalve, drie en tien meter losgelaten. Bij iedere hoogte worden  de toestellen drie keer gedropt; vanuit de voor-, achter- en onderkant.  De grote boosdoener van de S7 Edge in de test is de glazen achterkant van het toestel. In het filmpje is te zien dat deze aanzienlijk veel schade oploopt wanneer de smartphone  van anderhalve meter los wordt gelaten, waarna er enkele flinke barsten tevoorschijn komen  aan de achterkant.

Daarbij moet wel vermeld worden dat er  bij de val  geen glas vrijkwam en de barsten niet voelbaar waren. Het scherm van de S7 Edge houdt het iets langer uit. Dankzij  het laagje Gorilla Glass 4 overleeft de voorkant wél de vrije val van anderhalve meter, net als de iPhone 6S Plus overigens.

Het is echter niet aan te raden om de Galaxy S7 Edge (vrijwillig) te laten vallen van drie meter. In de video is het vlaggenschip van Samsung na deze val aan de voor- en achterkant zwaar beschadigd.  Zijn concurrent  overleeft de drop test met groot gemak. Zelfs na de grootste valhoogte van tien meter ziet het toestel er in de video op enkele lichte schrammetjes na nog prima uit.

Meer over de Galaxy S7 Edge

De Galaxy S7 Edge is het nieuwe vlaggenschip van Samsung. De Edge onderscheidt zich van de reguliere Galaxy S7 door zijn gebogen schermrand dat zogeheten Edge-functies met zich meebrengt. Wanneer je over de schermrand veegt, verschijnen verschillende icoontjes en snelkoppelingen in beeld. Je kunt zelf instellen wat er aan de schermrand gekoppeld wordt, zoals nieuwsberichten, favoriete apps en contacten.

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge prijzen vergelijken

Bekijk product

Los refurbished

€ 138,99

Bekijken

Beide vlaggenschepen zijn te pre-orderen in de Benelux. Check hierboven en -onder de beste aanbiedingen voor een Galaxy S7 abonnement of Galaxy S7 Edge abonnement. Bestellingen worden vanaf 11 maart uitgeleverd.

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 359,-

Bekijken

Los refurbished

€ 129,99

Bekijken
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung Galaxy S7 Edge

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu